Atac armat la un eveniment: Cel puțin doi morți și alte 20 de persoane grav rănite 


Duminică, 30 mai 2021, două persoane au fost ucise şi alte cel puţin 20 au fost rănite, după ce trei bărbaţi „au tras asupra mulţimii” adunate în faţa unei săli de concerte din Miami, Florida, în SUA, a anunţat poliţia locală, citată de AFP şi Reuters. 


In articol:


Mai multe persoane se aflau în fața clădirii unei săli de concerte din Miami, când un automobil din gama SUV s-a apropriat de cei prezenți duminică la eveniment și din acesta au coborât trei indivizi și au început să împuște aleatoriu persoane. 

„Potrivit anchetatorilor, sala găzduia un eveniment aflat în program şi mai mulţi organizatori se aflau în faţa” clădirii, a precizat poliţia într-un comunicat. Respectiva sală este un local de noapte situat în oraşul Miami Gardens. 

Citeste si: VIDEO- Ultimele clipe din viață ale omului de afaceri ASASINAT la Arad

Trei atacatori au pornit focul de armă  

„Vehiculul SUV al indivizilor s-a apropiat de partea din faţă a sălii, trei indivizi au coborât şi au început să tragă la nimereală asupra mulţimii”, a adăugat poliţia.  Directorul poliţiei comitatului
Miami-Dade, Alfredo ‘Freddy’ Ramírez, a scris pe contul său de Twitter că este vorba despre un ”act laş şi selectiv” de violenţă armată. 

Victimele au fost transportate la spital  

Cei care au fost răniți, au fost transportaţi la spitalele din apropiere. Vorbind apoi la o conferinţă de presă, Ramírez a precizat că 12 răniţi au ajuns la spital prin mijloace proprii, ceilalţi opt fiind transportaţi cu ambulanţele, potrivit presei locale unul dintre ei fiind în stare critică.  Poliţia din Miami nu a făcut public niciun anunț momentat în legătură  cu suspecţii atacului armat.

Astfel nu se știe încă dacă există vreo persoană reţinută. 

Doi oameni au fost ucisi[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Atac armat de ultima oră- opt persoane au fost ucise

Un atac similar a avut loc cu o zi în urmă tot în Miami  

Acest atac survine la circa 24 de ore după un altul comis în noaptea de vineri spre sâmbătă în cartierul turistic Wynwood din Miami, soldat cu un mort şi şase răniţi, într-o zonă foarte frecventată pentru viaţa de noapte, mai ales în această perioadă când mii de turişti vin la Miami în weekendul dinaintea sărbătorii

Memorial Day (31 mai).  Agresorii au fugit de la locul faptei cu o maşină şi nici în cazul acestui atac poliţia nu a anunţat dacă a fost arestat vreun suspect. Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.