Ce spune ministrul de Interne despre atentatul cu bombă de la Arad. „România este o țară sigură”Ministrul de Interne, Lucian Bode, a făcut primele declarații la două zile după cel mai grav incident armat din România din ultimii ani. Un om de afaceri din Arad a fost executat în stil mafiot, după ce o bombă i-a aruncat în aer bolidul de lux în care se afla.


In articol:


Ministrul de Interne, Lucian Bode a precizat luni dimineața că s-au încheiat cercetările la faţa locului și că sunt luate în calcul mai multe ipoteze de lucru. Ministrul a dat asigurări că asasinii vor fi identificați și pedepsiți.

„E un caz singular. România este o țară sigură”, a declarat Lucian Bode, care a spus că au mai existat tentative de omor prin acest mod de operare, dar toate au fost dejucate.

Citeste si: Româncă ucisă fără milă în Spania. A fost înjunghiată de mai multe ori 

Epava mașinii, analizată de criminaliști

Lucian Bode a mai spus că duminică s-au finalizat cercetările la fața locului, epava mașinii a fost ridicată și au fost audiați mai mulți martori-
membri au familiei, angajați ai firmei omului de afaceri, prieteni și apropiați. Anchetatorii vizualizează imaginile de la fața locului și de pe traseul parcurs de victimă.

”Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată au preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai

scurt posibil să identifice o pistă astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a declarat ministrul de Interne.

Potrivit acestuia, vorbim de un caz singular şi în paralel de o acţiune a celor mai buni specialişti ai Poliţiei Române. „România este o ţară sigură şi nu vorbim de acţiuni pregătite în serie cum am văzut, din păcate, că se încearcă să se spună în spaţiul public”, a precizat ministrul.

Citeste si: VIDEO- Asasini plătiți, în cazul execuției cu bombă de la Arad?

Polițiștii au un cerc de suspecți

Detalii șocante ies la iveală după execuția mafiotă din Arad, acolo unde un om de afaceri a fost ucis. Anchetatorii au stabilit că explozibilul ar fi fost pus în mașina lui Ioan Crișan, chiar sub scaunul şoferului, iar deflagrația a fost atât de puternică încât bărbatul nu a avut nicio șansă de supraviețuire.

Se conturează tot mai

mult ipoteza unei bombe acționată de la distanță, iar polițiștii spun că au deja un cerc de suspecți. 

Explozia a fost atât de puternică încât scaunul șoferului a fost efectiv rupt și aruncat în plafonul mașinii. De asemenea, podul pedalier al automobilului a fost afectat puternic. Anchetatorii cred că bomba a fost acționată de la distanță și nu este exclusă varianta că ar putea exista mai mulți autori ai atacului.

Citeste si:  VIDEO- Ultimele clipe din viață ale omului de afaceri ASASINAT la Arad

„Fie cel care a montat dispozitivul este cel care a gândit fapta în sine, fie a comandat această faptă altcuiva. Sunt multe cazurile în care se apelează la criminali de profesie. Ucigași plătiți care nu au nicio treabă cu victima. Nu au cunoscut-o, nu o cunosc și nu o vor cunoaște niciodată, doar o vor vedea atunci când încearcă să execute sau chiar o execută”, spune criminalistul Dan Antonescu.

Bucăți întregi din autoturism au fost aruncate la câțiva metri, iar geamurile mașinilor și apartamentelor din zonă s-au făcut țăndări.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.