Cine este Andy Jassy, noul director general Amazon, după ce Jeff Bezos a anunțat că va demisiona în 5 iulie 


Noul director general al Amazon este acum Andy Jassy, asta după ce Jeff Bezos a anunțat că va demisiona pe data de 5 iulie 2021.  


In articol:


Jeff Bezos le-a transmis angajaților săi în urmă cu două luni faptul că succesorul său, Andy Jassy, a lucrat în cadrul companiei aproape la fel de mult ca el. Când Jassy s-a alăturat companiei, în 1997, adică la trei ani de la fondare, Amazon era o librărie online cu mai puţin de 300 de angajaţi şi vânzări de 32 de milioane de dolari, scrie Forbes.

Citeste si: Cine e miliardarul francez care l-a depășit pe Elon Musk în topul celor mai bogați oameni

Cine este, de fapt, Andy Jassy 

Următorul director executiv al Amazon, Andy Jassy, 53 de ani, care s-a alăturat companiei în 1997 şi a ajuns între timp să conducă divizia de cloud computing, spune că secretul succesului constă în reinventare, scrie Reuters. 

Pe numele său complet, Andrew R. Jassy, este un om de afaceri american care s-a născut pe data de 13 ianuarie 1968. Absolvent al Şcolii de Business de la Harvard, Andy Jassy a fost unul dintre cei care au creat ideea din spatele diviziei de cloud computing, Amazon Web Servicies (AWS). Şi-a petrecut 14 ani transformând sectorul în cea mai mare sursă de venit a gigantului american şi a obţinut clienţi precum Netflix, Zoom şi ESPN. Vânzările au ajuns la 45 de miliarde de dolari în 2020, plus 30% faţă de anul precedent.

AWS este mult mai profitabil decât divizia de retail, reprezentând 60% din veniturile operaţionale ale Amazon. 

Andy Jassy[Sursa foto: Facebook]

Jassy a condus Amazon către piața cloud computing

Cariera lui Jassy se potriveşte perfect cu planurile de viitor ale firmei, fiind definită de modul în care a condus Amazon către o piaţă complet nouă: cloud computing.  

Citeste si: Bill Gates a explicat de ce nu este interesat de zborul spre Marte. „Prefer să investesc în vaccinuri”

Amazon Web Servicies, cu venituri anuale de 40 de miliarde de dolari, închiriază spaţiu şi programe software pentru clienţii care îşi efectuează

afacerile pe serverele companiei. În prezent, divizia alimentează din plin profiturile Amazon şi domină piaţa de cloud, aşa cum domină retailerul segmentul de e-commerce. 

Jassy, care s-a alăturat firmei după ce a absolvit Şcoala de Business din cadrul Harvard, a fost asistentul tehnic al lui Jeff Bezos la începutul anilor 2000 şi a jucat un rol crucial în mişcările de extindere ale companiei. De asemenea, avansarea lui Jassy în firma Amazon a devenit clară după ce Jeff Wilke, şef al diviziei de consum, a anunţat că va părăsi compania în 2021. Wilke a fost al doilea cel mai important executiv al Amazon după Jeff Bezos. 

 

 

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.