„Funcţiile în stat nu au nicio legătură cu această competiţie”Premierul Florin Cîțu a respins, luni seara, ideea că cine pierde cursa pentru șefia PNL, care se dispută între el și Ludovic Orban, își va pierde automat și funcția în stat, aceea de premier, respectiv președinte al Camerei Deputaților.

„Această competiţie este o competiţie în interiorul PNL. Vă spun foarte clar că PNL va ieşi mai puternic din această competiţie. Funcţiile în stat nu au nicio legătură cu această competiţie. Singurii care vor să pice ori Guvernul ori preşedintele Camerei Deputaţilor, să avem şi haos acolo, sunt duşmanii noştri, iar noi, PNL, nu vom da satisfacţie duşmanilor noştri. (…) Competiţia este în interiorul PNL pentru funcţia de preşedinte al PNL. Nu este o competiţie pentru preşedinţia Camerei sau pentru premier. Premierul este nominalizat de preşedintele României, este susţinut de o coaliţie. Preşedintele Camerei Deputaţilor este votat în Parlamentul României. Deci, sunt lucruri total diferite”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Premierul a fost întrebat de mai multe ori dacă îi va cere demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al Camerei Deputaților, în cazul în care acesta pierde funcția de lider PNL. El nu a dat un răspuns tranșant, „nu”, preferând să arate că nu există o legătură între competiția internă din PNL și funcțiile pe care în prezent cei doi liberali le ocupă în stat.

El a dat asigurări că nu există „nicio fisură” între el şi Ludovic Orban şi că relaţia este „una foarte bună”.

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.