Naomi Osaka, ameninţată cu exlcuderea de la Roland Garros după meciul cu Patricia Ţig. Prima reacţie a antrenorului său  • Baraj menținere/promovare Liga 1: Hermannstadt – Mioveni, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Amical: Team Belodedici – Team Andone, luni, 20:00, Digi Sport 1

Ce spune Wim Fissette despre Naomi Osaka

Antrenorul jucătoarei nipone, Wim Fissette, a afirmat că aceasta se foloseşte de statutul său de superstar, pentru a forţa schimbarea, prin boicotul său mediatic controversat la Roland Garros.

„Naomi are posibilitatea să folosească statutul său pentru a aborda problemele şi a iniţia lucruri”, a spus Wim Fissette, antrenorul belgian al lui Naomi Osaka, pentru Der Spiegel.

Conform lui Fissette, „Osaka ştie că este important să vorbească presei” şi că nu boicotează media „pentru ea personal”, cu este mai degrabă „preocupată de chestiunile fundamentale şi vrea să provoace o schimbare”.

„În Statele Unite, sportivii vor mai multă libertate în raporturile lor cu presa”, a explicat antrenorul. „Deci, nu sunt deloc ameninţaţi imediat cu sancţiuni dacă nu se simt bine în timpul unei zile”, a adăugat acesta.

Naomi Osaka, amendată după ce nu s-a prezentat la conferinţa de presă

Te visezi rege sau regină într-un palat? Hai în Digi Online să vezi Monarhiile lumii, printre secrete și mituri, azi de la 19:05, numai pe Digi World!

Naomi Osaka a fost sancţionată cu o amendă de 15.000 dolari (12.300 euro) pentru că a refuzat să se prezinte la conferinţa de presă de la finalul meciului cu Patricia Ţig, de la turneul de la Roland Garros, şi riscă până la descalificare dacă repetă acest lucru, au anunţat organizatorii.

„Naomi Osaka a decis astăzi (duminică) să nu se conformeze obligaţiilor mediatice contractuale. Judecătorul-arbitru de la Roland Garros a decis, în consecinţă, să o amendeze cu 15.000 dolari conform articolului III H. din Codul de conduită”, se arată în comunicatul de la Roland Garros consemnat de organizatorii celor patru turnee de Grand Slam.

Naomi Osaka a făcut un anunţ surprinzător înainte de Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului, că refuză orice dialog cu jurnaliştii sportivi la Paris, pentru că după părerea ei conferinţele de presă pun o povară nejustificată asupra sănătăţii mentale a jucătorilor.

Jucătoarea japoneză susţine că a răspunde la întrebări după ce ai pierdut un meci este ca şi cum ”ai lovi o persoană care este căzută”.

  • Naomi Osaka, a doua favorită, a devenit adversara româncei Ana Bogdan în turul doi al turneului Roland Garros de la Paris, după ce a eliminat-o în runda inaugurală pe jucătoarea Patricia Ţig, cu 6-4, 7-6 (5).

Etichete: roland garros , wim fissette , naomi osakaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.