Alin Stoica: Cei care merg în cluburi sau la festivaluri trebuie să prezinte dovada vaccinării anti-COVIDPrefectul Capitalei, Alin Stoica, a transmis că persoanele care vor merge în cluburi sau la festivaluri trebuie să prezinte la intrare dovada vaccinării anti-COVID-19, în format printat sau electronic.


In articol:


Însă, responsabilitatea de a verifica documentul va fi a organizatorului sau agentului economic respectiv. Verificarea autenticităţii actului care atestă efectuarea vaccinării împotriva COVID-19 va fi făcută de poliţişti.

Prefectul Capitalei anunță care este condiția pentru a putea merge în cluburi sau la festivaluri  

Alin Stoica a fost chestionat, marţi, la un post Tv, în legătură cu verificarea persoanelor vacccinate care vor merge în cluburi, discoteci sau la festivaluri, prefectul a răspuns: “Cei care vor să participe la astfel de evenimente trebuie să aibă cu dumnealor dovada vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic, o pot prezenta de pe telefon.
Simpla verificare a existenţei acestui document o face persoana care asigură accesul în incintă, adică organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toţi cei care intră posedă un astfel de document şi fac dovada că îl au. Veridicitatea acestuia va putea fi verificată de organele de control, de exemplu, Poliţia poate veni într-un club şi să verifice aleatoriu participanţii şi să verifice dacă documentele pe care aceştia le au sunt valabile.
Există o bază de date cu vaccinarea şi pot fi verificaţi oricând”,
a explicat prefectul Alin Stoica.

Citeste si: Organizaţia Mondială a Sănătăţii anunță că variantele de COVID-19 vor avea alte denumiri

Noi măsuri de relaxare anti intră în vigoare de astăzi

Începând de astăzi, intră în vigoare a doua etapă ce implică noi măsuri de relaxare a restricţiilor, adoptate săptămâna trecută de Guvern, iar aceastea vizează: renunţarea la masca de protecţie în birourile unde lucrează cel mult cinci persoane, toate vaccinate,

redeschiderea spaţiilor de joacă şi a piscinelor din interior.

De asemenea, va creşte numărul de locuri ocupate la hotelurile de pe litoral şi numărul de participanţi la evenimentele culturale sau artistice în aer liber.

Citeste si: Prefectul Capitalei: „Am raportat un număr de 1,2 milioane de bucureşteni vaccinaţi… Am interpretat greşit!”

Potrivit Hotărârii de Guvern, de astăzi este permisă desfăşurarea activităţii în baruri, cluburi, discoteci şi săli de jocuri, în intervalul orar 5:00-24:00, însă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea spaţiului

și dacă rata de infectare cumulată la 14 zile a cazurilor din judeţ/localitate nu depășește 3/1.000 de locuitori.

Totodată, participarea la acste evenimente este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului COVID-19 şi pentru care au trecut 10 zile de la rapel.

Citeste si: Toate persoanele care se vor vaccina marți, 1 iunie 2021, la centrul drive-thru din Piața Constituției vor primi bilete gratuite la teatre și muzee  Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.