Dorinel Munteanu a fost „în cărți” pentru a deveni antrenor la Dinamo. „Era clar că m-aș fi implicat!”  • Baraj menținere/promovare Liga 1: Hermannstadt – Mioveni, miercuri, 19:00, Digi Sport 1

  • Baraj menținere/promovare Liga 1: Voluntari – Dunărea Călărași, joi, 20:30, Digi Sport 1

Ștafeta a fost preluată de secundul său, Ionel Tersinio Gane, care a stat pe banca trupei din Ștefan cel Mare până în momentul în care a fost preluată de Gigi Mulțescu. 

Pe lista celor de la DDB, după ce a plecat Contra, s-a aflat fostul său coleg de la națională, recordmenul selecțiilor, Dorinel Munteanu (134 de partide / 16 goluri).

„Neamțul” a povestit că discuțiile nu s-au și materializat. 

Dorinel Munteanu: „Am fost sunat după ce a plecat Contra”

„Dinamo m-a sunat chiar la început. Am vorbit cu cineva din DDB, dar a fost doar la nivelul discuţiei. A fost chiar la început! Am fost sunat după ce a plecat Cosmin (n.r.: Contra). Era clar că m-aş fi implicat!

Dinamo nu se poate şterge, a fost prima echipă cu care am fost campion al României, au fost momente foarte frumoase. Au fost multe discuţii, dar am avut experienţe neplăcute la Chiajna şi la Reşiţa.

Pentru mine cuvântul era mai important. De acum încolo nu voi mai face aşa!”, a precizat Dorinel Munteanu, potrivit Look Sport. 

Din postura de jucător, reșițeanul a fost campion cu Dinamo în 1992, iar un an mai târziu s-a transferat la Cercle Brugges.

Dorinel Munteanu: „Suferă un club ca Dinamo, suferă şi fotbalul românesc”

Dinamo a fost salvată de la retrogradare de cehul Dușan Uhrin, care a reușit să scoată cea mai bună versiune din jucătorii pe care i-a avut la dispoziție. Munteanu, fost jucător în Bundesliga, spune că la Dinamo lipsește o strategie coerentă, compatibilă cu aspirațiile pe care le au suporterii și foștii mari jucători ai clubului alb-roșu.

„Dinamo s-a salvat in extremis, datorită jucătorilor, antrenorului, suporterilor, care au fost singuri lângă echipă. E clar că lipseşte o strategie, dar prin această salvare ar trebui ca anul care începe acum să fie total diferit de ceea ce a fost.

Cine a făcut acest schimb între oamenii care au venit să preia Dinamo şi cine a preluat probabil că nu s-au înţeles. Suferă un club ca Dinamo, suferă şi fotbalul românesc.

Eu cred că e una dintre problemele noastre: conducătorii vor rezultate de pe o zi pe alta! E foarte simplu să te elimine pe tine ca antrenor. După ce m-au dat afară pe mine la Chiajna şi Reşiţa au mai adus doi sau trei antrenori.

Cel mai tragic e că nimeni nu-şi asumă responsabilitatea. Au mai fost discuţii şi în Liga 1, s-au încheiat la stadiul de ce proiect au pe viitor”, a mai spus pentru sursa citată recordmenul selecțiilor în naționala României. 

Etichete: dinamo , dorinel munteanuCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.