Lipsa de oxigen în urma ploilor torențiale a amețit peștii dintr-o localitate din TimișÎn urma ploilor torenţiale înregistrate luni în zona Sânmihaiu Român, județul Timiș, mişcarea apei la staţia de epurare din localitate a dus la o scădere a oxigenului din apă, fenomen care „a ameţit” peştii, potrivit Gărzii de Mediu. Instituția a transmis că nu este vorba despre o poluare.

Câţiva cetăţeni au sesizat pe reţelele de socializare faptul că în apele râului Bega, în zona ecluzei de la Sânmihaiu Român, ar fi peşti morţi, potrivit Agerpres.

„Echipa de permanenţă din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş s-a deplasat, marţi, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Bazinale Apele (ABA) Banat la ecluza de la la Sânmihaiu Român, pentru verificarea unei sesizări cu privire la mortalitate piscicolă în zonă.

La faţa locului, specialiştii din cadrul ABA Banat au prelevat probe, care vor stabili cu exactitate cauzele care au condus la aceste evenimente.

La apariţia reprezentanţilor Gărzii de Mediu, pescarii care au colectat câteva bucăţi de peşti (care probabil erau ameţiţi din cauza lipsei oxigenului în apă), au dispărut.

Din constatările de la faţa locului, putem spune că nu este vorba de o poluare, însă mişcarea apei de la staţia de epurare, în urma ploilor abundente de ieri (luni, n.r.), a putut duce la lipsa oxigenului în apă”, a informat Garda de Mediu Timiş pe Facebook.

Conform instituției, fenomenul este atenuat şi nu au fost găsiți pești morți pe Canalul Bega.

Editor : Alexandru CosteaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.