OMS a aprobat vaccinul chinezesc produs de Sinovac pentru utilizare în situații de urgențăOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a autorizat, miercuri, utilizarea în cazuri de urgenţă a vaccinului chinezesc anti-Covid produs de Sinovac, a anunţat Organizația într-un comunicat de presă.

Comitetul OMS pentru experţi în vaccinuri a recomandat acest vaccin care necesită două doze la un interval de două până la patru săptămâni pentru persoanele cu vârsta de 18 ani şi peste această vârstă.

În cadrul analizei, OMS a efectuat și inspecții la facilitățile de producție.

Serul produs de Sinovac este un vaccin inactivat. Cerințele de stocare îl fac ușor de gestionat și adecvat pentru locațiile care au puține resurse, mai scrie OMS.

Rezultatele privind eficacitatea vaccinului au arătat că previne boala cu simptome în 51% dintre cei imunizați și previne manifestările severe ale Covid-19, precum și spitalizarea în cazul tuturor celor care au participat la studii.

Un număr redus de adulți de peste 60 de ani au fost înscriși în studiile clinice iar eficacitatea nu a putut fi estimată la această grupă de vârstă. Cu toate acestea, OMS nu recomandă un plafon de vârstă pentru vaccinare, deoarece datele colectate în timpul utilizării ulterioare în mai multe țări și datele de susținere a imunogenității sugerează că vaccinul va avea probabil un efect protector la persoanele în vârstă.

Editor : Alexandru CosteaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.