VIDEO| Vaccinarea anti-Coronavirus, în FerentariÎncercarea autorităților de a pătrunde cu serul salvator în ghetourile din cartierul Ferentari se lovește de un refuz categoric. Oamenii nu vor nici în ruptul capului să se vaccineze – cu toate că o caravană mobilă e gata să vină la ei acasă. Le e frică de moarte – spun aproape toți cei întâlniți pe străzi – care fie nu cred în boală – fie sunt convinși că universul complotează împotriva lor – iar imunizarea le va aduce – de fapt – moartea.


In articol:


„V-ați vaccinat? Eu? Da. Când? Demult. Cu ce ser? Nici nu știu…. Nu fac niciun vaccin, doamnă dragă, că mie îmi e frică. Deci, nu v-ați vaccinat? Nu, că mi-e frică. De ce vă e frică? Mi-e frică că mor!”, spun trecătorii.

Citeste si: Florin Cîțu și-a anunțat candidatura la șefia PNL (VIDEO)

Iată atitudinea cu care e întâmpinată caravana mobilă de vaccinare în cartierul Zețari din capitală. Aici- oamenii nici nu vor să audă de serul anticovid- pe care-l văd mai degrabă un inamic al omenirii- nicidecum o salvare.

„Deci, în niciun caz să vă vaccinați? Nu.
Asta e moarte curată!”

„Mie de ce nu îmi face terasa, mai bine, nu vaccinare să mor. Serios vorbesc!”, a zis unul dintre oameni.

Dar nu e singura care gândește așa. Nici cei tineri nu sunt mai entuziasmați…

Citeste si: PRIMUL CONCERT-TEST DIN FRANTA

Vaccinare refuzată categoric în anumite zone din Capitală

„Nu, nu…. Să mor acum de tânără, nu vrea…
am copii!”,
a spus o tânără din București.

„Vrea să omoare populația și nu cred în covid. nu credeți? nu!”, a adăugat un alt trecător.

Dar să nu ne întristăm- că toată lumea de aici respinge vaccinul cu atâta înverșunare. Sunt alții care s-au dus la imunizare… numai că nu au dat doi bani pe sfaturile specialiștilor și nu s-au lepădat de vicii nici măcar când au primit serul! Cum e domnul- se pildă- care spune că nu-și mai amintește dacă a avut sau nu reacții

adverse.

„Am băut când mi-am făcut…. da, vin am băut!”, a declarat un bărbat.

Ce-i drept, nimeni nu pare informat cu privire la boală. Unii nici măcar nu știu ce înseamnă covid- după mai bine de un an și jumătate de pandemie.

Până se dumirește dânsul- ajungem în Piața Ferentari- acolo unde a poposit astăzi caravana mobilă. În aproximativ două ore- cât a stat acolo echipa de filmare- doar 6 persoane au avut curaj să se vaccineze.

„Trebuie să-l facem că ieșim în populație!”, a zis un tânăr.

Citeste si: BOMBA PLASATA IN MASINA AFACERISTULUI DIN ARAD

Până pe 31 august- caravana mobilă va bate străzile din sectorul 5- de luni până vineri- de la 8 dimineața la opt seara. Oricine se poate vaccina fără programare.

Până acum, la nivel național au fost imunizate peste 3 milioane 500 de mii de persoane cu ambele doze și peste 4 milioane 200 de mii de oameni cu

cel puțin o doză.

Citeste si: Detalii socante in cazul atacului cu bomba din Arad! Anchetatorii au deja un cerc de suspecti!Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.