Zelenski ar vrea ca Germania să furnizeze arme Ucrainei. Berlinul refuzăGermania respinge apelurile Ucrainei de a i se livra arme și spune că situația poate fi rezolvată doar „prin mijloace politice”. Anunțul vine după ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un apel către Berlin pentru furnizarea de puşti de asalt, echipamente radio şi vehicule blindate.

„Sunt convins că conflictul (din estul Ucrainei) nu poate fi rezolvat decât prin mijloace politice”, a spus ministrul german de externe Heiko Maas jurnaliştilor înaintea unei videoconferinţe cu omologii săi din NATO, relatează Reuters, citată de Agerpres.

„Acesta va rămâne orientarea angajamentului nostru cu Ucraina şi nu va exista nicio schimbare: livrările de arme nu ajută”, a precizat el.

Declarația vine după ce Zelenski a spus într-un interviu că doreşte ca Germania să furnizeze Ucrainei arme pe fondul conflictului pe care Kievul îl duce în estul ţării cu separatiştii susţinuţi de Rusia.

„Germania nu ne-a acordat niciun ajutor militar, dar ar putea”, a spus Zelenski.

El a adăugat că Ucraina ar putea folosi bărci cu motor de lansare a rachetelor, bărci de patrulare, puşti de asalt, echipamente radio şi vehicule militare blindate.

Zelenski a spus că este recunoscător pentru asistenţa acordată de Germania, dar ar dori mai mult.

Ucraina este implicată într-o dispută cu separatiştii sprijiniţi de Rusia de ani de zile. Tensiunile s-au accentuat în ultimele luni, pe măsură ce Rusia a masat trupe în apropierea frontierei, din care se pare că a retras multe în prezent.

Editor : Monica BoneaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.