PNRR este plin de proiecte cu dedicațieVictor Negrescu, europarlamentar PSD, susține că Planul Național de Redresare și Reziliență, întocmit de Guvern, este “plin de proiecte cu dedicație, milioane de euro pe consultanță și cursuri supra-evaluate pentru funcționari”.

„Guvernanții au prezentat un plan pe care nu l-au citit. Am citit noi anexele și am descoperit adevărul. Planul este făcut de anumiți privați în interesul lor, nu al României. De aceea au ascuns până în ultima clipă documentele.

Planul este plin de proiecte cu dedicație, milioane de euro pe consultanță și cursuri supra-evaluate pentru funcționari. Așa cum au făcut cu achizițiile din timpul pandemiei, la fel vor să facă și cu fondurile europene alocate românilor.

Îi atenționez încă o dată pe guvernanți că furtul din bani europeni conduce la suspendarea fondurilor pentru România. Acest lucru include și traficul de influență. Orice suspiciune va fi anchetată de parchetul european și conduce la blocarea PNRR. Urmează și alte detalii din #PlanulSărăcirii României.

PS: Postarea nu este un atac la respectivele companii dar susțin participarea mediului privat la PNRR într-un mod transparent”, a scris Victor Negrescu pe Facebook.

Guvernul a prezentat, miercuri, Planul Național de Redresare și Reziliență, trimis oficial la Bruxelles luni. Forma finală transmisă Comisiei Europene a planului a fost publicată și pe site-ul ministerului Investițiilor Europene, împreună cu anexele.

România va primi 29,2 miliarde de euro prin PNRR, din care 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Banii trebuie accesați până cel târziu la 31 decembrie 2023, iar proiectele finanțate prin acest program trebuie finalizate până la 31 decembrie 2026. În caz contrar, sumele trebuie returnate. Primii bani din PNRR ar putea veni în octombrie.

Editor : Alexandru CosteaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.