Se va aplica o taxă în funcție de cât folosești drumulMinistrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a declarat, miercuri, la prezentarea PNRR, că se va aplica o taxă de drum în funcție de cât este folosit acesta, distanța și cantitatea de mărfuri fiind criterii luate în calcul.

“La transport vorbim de o schimbare a modului în care se taxează transportul de mărfuri. În acest moment, acea rovinietă pentru transportatori nu ține absolut cont de cât folosești drumul, plătești la fel. După ce se vor achiziționa mijloacele tehnice de a măsura cantitatea de mărfuri, se va aplica o taxă în funcție de cât folosești drumul. Dacă folosești pe distanțe mai lungi, transporți mai multă marfă, atunci plătești mai mult și invers.

În ceea ce privește politica de descurajare a înregistrării mașinilor vechi, nu este decisă forma în care se va întâmpla acest lucru, dar trebuie să evităm să mai fim cimitirul de mașini vechi al Europei. Este un pachet rezonabil pentru fonduri multe pe rutier. Avem cea mai mare alocare pe rutier din toate statele membre. Trebuie să venim cu măsuri pentru a reduce poluarea”, a afirmat ministrul Cristian Ghinea.

Editor : Alexandru CosteaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.