David Beckham a investit într-o fabrică de mașini electrificate


Fostul mijlocaș al echipelor Manchester United și Real Madrid a cumprat 10% din acțiunile Lunaz, o companie din Silverstone care transformă mașini clasice în mașini electrificate. Compania vrea să aplice tehnologia la camioanele de gunoi și la alte vehicule comerciale, scrie The Guardian.

Lunaz face parte dintr-o piață mică, dar în creștere, a companiilor care scot motoarelor poluante și instalează baterii și motoare electrice cu emisii zero.

Atracția pentru Beckham a devenit clară în timpul unui test pe faimoasa pistă de curse Silverstone, la volanul unui Rolls-Royce Phantom din 1961, electrificat.

Noile mașini alimentate exclusiv cu motoare pe benzină sau diesel vor fi interzise treptat, iar în întreaga lume apar ateliere care se adresează acestei noi clase de clienți, întrucât bateriile ajung în sfârșit la punctul în care pot fi introduse în modele mai vechi.

Tehnologia, însă, este destinată exclusiv persoanelor bogate. Prețul pentru conversia unei mașini clasice începe de la 250.000 de euro. Pentru un Rolls-Royce, prețul pornește de la 350.000.

Costurile sunt încă prohibitive, dar vor scadea în viitor. Fondatorul companiei Lunaz spune că cererea este mare, iar conversia vehiculelor electrice va trebui să joace un rol important în tranziția de la combustibilii fosili.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.