
Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă
[ad_1]
Dulceaţă căpșuni fără apă. Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru dulceața de căpșuni cu care sigur nu vei da greș. Vă prezentăm o rețetă de dulceață de căpșuni fără strop de conservant sau apă, care va fi mai delicioasă, dar și mult mai ușor de făcut.
In articol:
Această dulceaţa de căpşuni va păstra culoarea naturală a fructelor, dar şi parfumul nelipsit al acestora.
Reţetă de dulceață de căpșuni rapidă şi delicioasă
V-ați întrebat care este diferența dintre gem și dulceata de căpsuni? Ei bine, dulceaţa de căpşuni e diferită de gem, deoarece gemul se face din fructe sfărâmate în,
pe când dulceaţa păstrează fructele întregi, adăugându-se și mai mult zahăr.
Astfel, pentru dulceaţa de căpșuni aveți nevoie de 1 kilogram de zahăr la 1 kilogram de fructe, iar în cazul căpşunilor este nevoie şi de lămâie.
Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă
Care sunt ingredientele necesare pentru dulceața de căpșuni?
Aceastea sunt ingrediente pentru o dulceață de căpșuni fără apă: 1 kilogram de căpşuni 1 kilogram de zahăr zeama de la o jumătate de lămâie.
Dulceața de căpșuni se prepară astfel: Mai întâi se spală căpşunile după care se rup codiţele, fructele se aşează întregi într-un vas. Mai apoi turnați zahărul peste căpşuni, iar vasul il puteti pune peste noapte la rece, în frigider.
Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă[Sursa foto: PixaBay]
Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!
Astfel, a doua
zi se pun căpşunile la fiert şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, luând din când în când spuma care se de deasupra. Dintr-un kilogram de căpşuni ies aproximativ 3 borcane mici, care se spală și apoi se pun în vas cu apă clocotită pentru a le steriliza, la fel și cu capacele acestora. Iar după ce dulceaţa de căpşuni a fiert şi a scăzut pe jumătate, se adaugă zeama de lămâie, apoi opriţi focul.
Gustați pentru a vedea dacă s-a fiert îndeajuns, iar dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata. Puneţi apă fierbinte în borcanele pe care le veţi aşeza pe o tavă din inox, pentru a evita spargerea. Puneţi imediat şi capacele şi lăsaţi borcanele acoperite cu un prosop mai gros, până se răcesc. Astfel, acestă dulceaţa poate fi păstrată timp de doi ani.
Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă
[ad_2]
Citește mai mult..