Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă

[ad_1]

Dulceaţă căpșuni fără apă. Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru dulceața de căpșuni cu care sigur nu vei da greș. Vă prezentăm o rețetă de dulceață de căpșuni fără strop de conservant sau apă, care va fi mai delicioasă, dar și mult mai ușor de făcut.


In articol:


Această dulceaţa de căpşuni va păstra culoarea naturală a fructelor, dar şi parfumul nelipsit al acestora.

Reţetă de dulceață de căpșuni rapidă şi delicioasă

V-ați întrebat care este diferența dintre gem și dulceata de căpsuni? Ei bine, dulceaţa de căpşuni e diferită de gem, deoarece gemul se face din fructe sfărâmate în,

pe când dulceaţa păstrează fructele întregi, adăugându-se și mai mult zahăr.

Astfel, pentru dulceaţa de căpșuni aveți nevoie de 1 kilogram de zahăr la 1 kilogram de fructe, iar în cazul căpşunilor este nevoie şi de lămâie.

Citeste si: Dulceață de nuci verzi. Cea mai bună și mai rapida rețetă

Care sunt ingredientele necesare pentru dulceața de căpșuni?

Aceastea sunt ingrediente pentru o dulceață de căpșuni fără apă: 1 kilogram de căpşuni 1 kilogram de zahăr zeama de la o jumătate de lămâie.

Dulceața de căpșuni se prepară astfel: Mai întâi se spală căpşunile după care se rup codiţele, fructele se aşează întregi într-un vas. Mai apoi turnați zahărul peste căpşuni, iar vasul il puteti pune peste noapte la rece, în frigider.

Dulceaţă căpșuni fără apă. Reţetă rapidă şi delicioasă[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Dulceata de ardei iuti: reteta minune cu care iti vei impresiona musafirii garantat!

Astfel, a doua

zi se pun căpşunile la fiert şi se lasă în continuare la fiert, la foc mic, luând din când în când spuma care se de deasupra. Dintr-un kilogram de căpşuni ies aproximativ 3 borcane mici, care se spală și apoi se pun în vas cu apă clocotită pentru a le steriliza, la fel și cu capacele acestora. Iar după ce dulceaţa de căpşuni a fiert şi a scăzut pe jumătate, se adaugă zeama de lămâie,  apoi opriţi focul.

Gustați pentru a vedea dacă s-a fiert îndeajuns, iar dacă acesta se încheagă înseamnă că a fiert de ajuns şi este gata. Puneţi apă fierbinte în borcanele pe care le veţi aşeza pe o tavă din inox, pentru a evita spargerea. Puneţi imediat şi capacele şi lăsaţi borcanele acoperite cu un prosop mai gros, până se răcesc. Astfel, acestă dulceaţa poate fi păstrată timp de doi ani.

Citeste si: Dulceaţă de cireşe amare. Reţeta veche extrem de delicioasă


[ad_2]

Citește mai mult..