Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul pilotului care a murit în timpul unui concurs de off roadMinistrul de Interne, Lucian Bode, a transmis că în urma decesului pilotului Adrian Cernea care participa la un concurs de off road, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.


In articol:


Mașina în care se afla fostul campion național, Adrian Cernea, în timpul concursului de off road, a fost surprinsă de viitură. Lucian Bode a menționat faptul că nu înţelege de

ce organizatorii nu au oprit concursul, deşi au fost avertizări ale meteorologilor şi hidrologilor în ziua respectivă.

Lucian Bode: „Nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică”

„Referitor la tragedia din Bacău, unde un autoturism care participa la un concurs de off road a fost surprins de o viitură pe râul Oituz şi pilotul a decedat, nu pot să nu îmi exprim nedumerirea faţă de faptul că acest concurs nu
a fost oprit de către organizatori, deşi existau avertizări că situaţia hidro-meteorologică este una severă”,
a declarat Lucian Bode, în videoconferinţa cu prefecţii de duminică.

Citeste si: Ministrul de Interne: Fenomenele hidro-meteorologice au afectat 77 de localităţi din 26 de judeţe şi municipiul Bucureşti

Ministrul de Interne a declarat că a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în acest caz, adăugând că este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice.

„În urma acestei tragedii, aşa cum bine ştiţi, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Este foarte important ca cetăţenii să ţină cont de aceste avertizări hidro-meteorologice, inclusiv de mesajele transmise prin Ro-Alert, astfel pot fi evitate situaţii de pierderi de vieţi omeneşti şi pericol”, a declarat Bode.

Citeste si: Efecte devastatoare în urma furtunilor, în 16 judeţe din țară. Ce recomandări fac pompierii

Ministrul de Interne îndeamnă autorităţile să anuleze evenimentele publice, în zonele în care există avertizări hodro-meteorologice

”Îndemn autorităţile din zonele unde sunt programate evenimente publice, în perioada următoare, să urmărească prognozele meteorologice şi împreună cu organizatorii să analizeze cu maximă rigurozitate, oportunitatea de desfăşurare a acestor evenimente, astfel încât siguranţa persoanelor să nu fie pusă în pericol. Decât să riscăm vieţile oamenilor, mai bine amânăm aceste evenimente”, a explicat Bode.

Citeste si: Mai multe familii din judeţul Neamţ au rămas izolate după ruperea unui podeţ din lemn

Conform organizatorilor concursului de off road, echipajul format din pilotul Adrian Cernea şi copilotul Alex Tache trebuia să traverseze o vale, unde mai multe echipaje trecuseră fără probleme. Maşina de concurs în care se aflau cei doi a fost luată de ape. Copilotul a fost salvat, însă Adrian Cernea a rămas blocat în maşina luată viitură, potrivit Comisiei Naţionale de Off Road.

Trupul pilotului a fost găsit decedat, la câteva sute de metri mai departe de locul incidentului. Copilotul a fost transportat la spital.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.