Ministrul Mediului: „Săptămâna viitoare, în primele două-trei zile o să se păstreze avertizările portocalii”


Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a trasnmis că fenomenele hidro-meteorologice anunțate în ultimele zile de meteorologi vor rămâne valabile în câteva zone din țară, în primele zile ale săptămânii viitoare, iar în alte zone va fi caniculă.


In articol:


„Săptămâna viitoare, primele două-trei zile o să păstreze colegii, în anumite zone, şi avertizările portocalii, prognozele de cod portocaliu şi după

aceea vor veni alte fenomene severe meteorologice, canicule şi local câteva fenomene destul de severe. Trebuie să fim atenţi şi să facem echipă cu cei de la meteo, hidro şi cu echipele de intervenţie”, a declarat Tanczos Barna, duminică, în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Tanczos Barna a mai anunțat că în prezent, 77 de localităţi din 26 de judeţe au fost afectate de femomenele hidro-meteorologice

Tanczos Barna a mai afirmat, tot în videoconferinţă, că începând de vineri şi până în prezent, 77 de localităţi din 26 de judeţe au fost afectate de femomenele hidro-meteorologice.

De asemenea, în cursul zilei de azi, meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea, până marţi seară. Astfel, în mai multe zone ale ţării se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Au fost emise advertizări de cod galben şi cod portocaliu.

Citeste si: Un autoturism cu patru persoane s-a răsturnat într-o râpă. Două persoane au murit, iar alte două sunt rănite

Meteorologii au prelungit avertizarea de vreme rea până marți seara pentru mai multe zone din țară. Se vor semnala ploi torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină

Conform meteorologilor, de la ora 10.00 şi până luni dimineaţă, va fi valabil codul galben în cea mai mare parte a Transilvaniei, în Maramureş, local în Muntenia, în nordul Olteniei şi la munte.

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată. Se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, vijelii şi grindină”, a anunțat ANM.

Ministrul Mediului: „Săptămâna viitoare, în primele două-trei zile o să se păstreze avertizările portocalii”[Sursa foto: Site: Administrația Națională de Meteorologie]

Citeste si: Efecte devastatoare în urma furtunilor, în 16 judeţe din țară. Ce recomandări fac pompierii

ANM a mai transmis că, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 20…30

l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Totodată, până luni, până la ora 02:00, va fi cod portocaliu în Moldova, Dobrogea, nordul şi estul Munteniei şi estul Transilvaniei.

”Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri şi în celelalte judeţe din Transilvania”, au mai anunțat meteorologii ANM.

Citeste si: COD ROȘU de ploi torențiale în patru județe din țară
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.