Monumentul de la Stonehenge, luat cu asalt la solstițiu, deși era închis. Entuziaștii au sărit gardul și s-au urcat pe pietre


Sute de oameni au mers luni dimineață la celebrul ansamblu de la Stonehenge să asiste la răsăritul soarelui de solstițiu, în ciuda recomandărilor autorităților de a evita deplasarea, din cauza restricțiilor COVID, scrie BBC. Oamenii au sărit gardul care protejează monumentul și s-au suit pe pietrele care formează ansamblul.

Organizația care administrează monumentele din Marea Britanie, English Heritage, a întrerupt transmisiunea live din motive de siguranță, mai precizează BBC.

Imaginile au surprins oameni sărind gardul de protecție pentru a merge la pietrele care formează ansamblul.

Poliția din Wiltshire a declarat că evenimentul a fost pașnic, dar numărul mare de oameni veniți în zonă a creat probleme.

Pe transmisiunea video s-au văzut circa 100 de oameni în interiorul cercului format din pietre și un banner pe care scria „Rezistăm pentru Stonehenge”.

English Heritage se pregătea să primească vizitatori de solstițiu, dar guvernul a amânat relaxarea restricțiilor COVID pentru luna iulie.

„Restricțiile COVID 19 au fost prelungite cu un motiv și este regretabil că am vazut oameni care s-au comportat într-un mod care i-a pus în pericol pe ei, pe angajații noștri și pe polițiști”, a declarat un purtător de cuvânt al English Heritage. 

În mod normal, peste 10.000 de oameni se strâng să asiste la răsăritul soarelui la Stonehenge, în cea mai lungă zi din an.

O femeie sărută piatra monumentului de la Stonehenge. Foto: Profimedia

Editor : B.P.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.