Patriarhul Daniel a transmis un mesaj de binecuvântare pentru elevi înainte de examenePatriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis, luni, un mesaj de binecuvântare şi încurajare a tuturor elevilor care susţin examene în această perioadă. Acesta spune că examenele sunt „cele mai potrivite prilejuri” de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la „progresul psihic-afectiv” şi intellectual. Totodată, acesta îndeamnă părinţii, profesorii şi preoţii să-i susţină pe elevi.

Patriarhul Daniel afirmă că pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii.

„Dragi elevi, Alături de familie, Şcoala şi Biserica sunt lumini ale formării voastre spirituale ca oameni în familie şi în societate, pentru a trăi viaţa personal şi în acelaşi timp comunitar.

În formarea fiecăruia dintre noi, examenele sunt cele mai potrivite prilejuri de evaluare şi de maturizare intelectuală, experienţe care contribuie major la progresul nostru psihic-afectiv şi intelectual. Pregătirea pentru examene şi susţinerea lor sporesc încrederea în sine, cresc capacitatea de dialog de comunicare, dar şi comuniunea cu ceilalţi elevi şi cu adulţii.

În contextul dificil al unui an şcolar, desfăşurat sub semnul îngrijorător al pandemiei care a modificat şi complicat major modalitatea de predare şi învăţare, îi îndemnăm pe părinţii elevilor, pe profesori lor şi pe preoţii din parohii să vă susţină acum în mod mai intens, unind rugăciunea cu sfatul bun şi cu ajutorul concret.

Ne rugăm Domnului Iisus Hristos, Învăţătorul şi Lumina lumii, să vă inspire şi să vă dăruiască speranţă, curaj, mult succes şi bucurie!”, susţine Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române Daniel, în mesajul său, citat de Agerpres.

Evaluarea Naţională va începe marţi cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Proba la Matematică va fi susţinută pe 24 iunie. Elevii minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă de Limbă şi literatură maternă pe 25 iunie.

Primele rezultate vor fi afişate pe 29 iunie şi contestaţiile vor putea fi depuse pe data de 30 iunie.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 4 iulie.

Citește și: Bacalaureat 2021. Teste de antrenament la Limba și Literatura Română, Matematică și Istorie și probe la alegere

Editor : A.C.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.