Restricții de călătorie mai relaxate. Țara care acceptă turiști pe cale terestră fără niciun document


Se simte cum vine relaxarea și vacanța de vară. Unele țări europene și-au deschis granițele. Turiștii trebuie doar să confirme că sunt vaccinați sau testați de COVID-19 pentru a vizita fără stres aceste țări.  


In articol:


Spania a scos România din categoria statelor cu risc de infectare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că autoritățile spaniole au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Spaniei pentru persoanele care sosesc din România, iar începând de astăzi, 21 iunie 2021, ca urmare a deciziei autorităților spaniole, România nu se mai află în categoria statelor cu risc

de infectare.

Astfel, cetățenii care sosesc din România în Spania pe cale aeriană nu mai trebuie să prezinte la intrarea în Spania următoarele documente, stabilite anterior: certificat care atestă vaccinarea completă împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19.

MAE mai precizează și faptul că rămâne valabilă obligația ca toate persoanele care călătoresc spre Spania, pe cale aeriană sau maritimă, să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate, prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es.

Bulgaria a eliminat restricțiile de călătorie pentru turiști[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Țara care impune carantină pentru vizitatorii din Marea Britanie și ridică restricţiile pentru cei din alte state

Bulgaria a eliminat restricțiile pentru turiști

Grecia și Turcia se afla deja printre țările europene care au eliminat restricțiile de călătorie în ceea ce îi privește pe români, iar pe lângă aceste două țări, şi Bulgaria, a eliminat toate restricţiile pentru turişti, mai există şi alte ţări care abia aşteaptă să fie descoperite de români.

Printre ele se numără, spre exemplu, Austria şi Germania, care şi-au deschis recent graniţele. Au însă în continuare anumite condiţii pentru turişti: testul PCR sau un certificat care să ateste că persoana respectivă a trecut prin boală. De asemenea, cei care se întorc din Germania, respectiv Austria nu mai stau în carantină pentru că sunt ţări aflate pe lista verde.

Citeste si: Prima țară europeană care va renunța aproape complet la purtarea măștii de protecție

Un test negativ ne cere şi Portugalia, valabil 24 sau 72 de ore.

Şi Spania ne aşteaptă cu porţile deschise. În cazul Spaniei, potrivit Ministerului de Externe, nu se mai cere niciun fel de document dacă românii intră în Spania pe cale terestră. Dacă românii aleg căile maritime sau aeriene sunt necesare documentele.

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.