Vine canicula! Anunț de ultima oră de la meteorologi: unde vor fi 40 de gradeAdministrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo de disconfort termic accentuat, valabilă de marți dimineața, la început în Banat și Crișana, apoi în toată țara. Vremea caniculară se prelungește până la sfârșitul săptămânii.


In articol:


Vremea devine călduroasă în toată țara începând de marți, 22 iunie, fiind caniculară la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat, avertizează ANM.

Pe parcursul zilei de astăzi, mai sunt în vigoare avertizări cod portocaliu de furtuni în zona centrală și de sud-vest a țării (vezi harta mai jos). Chiar dacă instabilitatea atmosferică se păstrează și în următoarele zile, temperaturile ridicate vor aduce disconfort termic.

Citeste si: ATENȚIE! COD GALBEN în în cea mai mare parte a ţării. Se anunță vijelii şi grindină

Canicula se instalează în România, după valul de ploi

INFORMARE METEOROLOGICĂ
Interval de valabilitate: 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică și disconfort termic

În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.

Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Citeste si: Ministrul Mediului: „Săptămâna viitoare, în primele două-trei zile o să se păstreze avertizările portocalii”

Spre surprinderea tuturor, în perioada următoare vor urma zile extrem de călduroase.  Începând de marți, în Vestul țării, mai precis Banat, Crișana și Câmpia Someșului este victima primului val de caniculă din acest

an. 37-39 de grade Celsius sunt temperaturile pe care le putem aștepta în această săptămână.

Caniculă și în București

Prognoza meteo pentru București aduce vești îngrijorătoare: un val de caniculă se va cu noi vijelii în Capitală, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată, în special după-amiaza şi seara când se vor semnala ploi, fulgere, posibile vijelii şi căderi de grindină, însă vremea va deveni caniculară spre sfârşitul săptămânii cu maxime de 36 de grade Celsius.

Pe parcursul zilei de luni, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza şi seara, când vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi posibil grindină. În intervale scurte de timp cantităţile de apă pot fi în medie de 10 – 15 litri/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 21 iunie, ora 22:00 – 25 iunie, ora 22:00, instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată, astfel mai ales în timpul după-amiezilor şi al serilor, probabilitatea pentru averse torenţiale şi descărcări electrice va fi ridicată. Vântul se va intensifica în timpul ploilor şi vor fi posibile vijelii şi căderi de grindină.

Cod portocaliu de furtuni 

Administrația Națională a Meteorologilor (ANM) a emis o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a ţării, valabilă de luni de la ora 11:00.

În acelaşi interval, şapte judeţe se vor afla total sau parţial sub avertizare cod portocaliu de averse, vijelii şi descărcări electrice.

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.