„Am jucat 5 ore și nu am stat o secundă jos!”. Regula din tenisul modern care nu e pe placul lui Ilie Năstase  • TENIS: Camila Giorgi – Karolina Pliskova, marți, 14:00, Digi Sport 2

  • Media: Fotbal Club, marți, 20:30, Digi Sport 1

De multe ori, în tenisul din zilele noastre, sportivii recurg la pauzele medicale pentru a întrerupe o serie bună de puncte câștigătoare a adversarului. Această practică nu este pe placul lui Ilie Năstase. Legendarul tenismen susține că problemele fizice din timpul unui meci ale jucătorilor sunt „meritul” celui aflat de partea cealaltă a fileului, iar intervenția fizioterapeutului nu-și are locul.

Ilie Năstase: „Am jucat 5 seturi în 5 ore și 10 minute și nu am stat o secundă jos”

Uite, noi, jucătorii, nu ne certam niciodată pe teren, ne respectam. Nu luam time-out medical ca acum, nu aveam scaune pe care să stăm, asta până în ‘73. În ’72, în finala de la Wimbledon cu Stan Smith, am jucat 5 seturi în 5 ore și 10 minute și nu am stat o secundă jos! Ce frigider cu băuturi răcoritoare, ce prosoape umede, ce umbrele?! Beai mizeria aia de lemon caldă și jucai!

Știi cum e asta cu time-out medical? Păi, mă, la box dacă îți pui adversarul jos, cum procedezi? Stai să îi facă masaj fizioterapeutul ca să își revină? Dacă chiar ești accidentat este o dizabilitate fizică pe care ți-am provocat-o eu, că te-am alergat până ai făcut crampe musculare”, a declarat Ilie Năstase, pentru GSP.ro.

  • 87 de titluri a cucerit Ilie Năstase, dintre care două de Grand Slam, Roland Garros și US Open

Etichete: ilie nastase , reguli tenis , ilie nastase nemultumitCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.