Antrenorul Viktoriei Plzen a explicat de ce nu l-a mai vrut pe Ondrasek, atacantul ajuns la FCSB gratis  • Media: Fotbal Club, ora 20:30, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal European, 22:45 şi 23:45, Digi Sport 1

Gigi Becali a confirmat mutarea și a precizat că i-a oferit lui Ondrasek un contract pe un sezon, iar dacă va bifa 70% din minutele sezonului următor, atunci va obține prelungirea pe încă un an.

Antrenorul Viktoriei Plzen a explicat de ce nu l-a mai vrut pe Ondrasek, atacantul ajuns gratis la FCSB

În urmă cu câteva zile, Viktoria Plzen anunța că i-a acordat permisiunea lui Ondrasek să își încheie prematur contractul și să își caute o altă echipă, chiar dacă înțelegerea sa expira în 2023. Ulterior, antrenorul cehilor a explicat pentru isport.cz și care a fost motivul pentru care a renunțat la vârful de 1.86m.

„Ondrasek a primit permisiune de a-și căuta un alt club pentru că Tomas Chory se întoarce din împrumut (n.r – de la Zulte Waregem). Am fi avut trei atacanți de același profil, așa că am decis să renunțăm la Ondrasek.

Eu sunt aici doar de o lună, dar e clar că toți atacanții trebuie să marcheze. A avut un start bun, dar Jean-David Beauguel i-a luat fața și a obținut locul de titular. Ondrasek n-a mai fost titular obișnuit și i-a fost tot mai greu. A fost cea mai bună soluție pentru ambele părți”, a spus Michal Bilek, antrenorul Viktoriei Plzen, care a fost numit în funcție pe 10 mai.

  • 36 de meciuri a strâns Ondrasek la Plzen, în sezonul trecut, reușind șapte goluri și o pasă decisivă
  • 15 partide dintre cele 31 de campionat a bifat Ondrasek ca titular

Ondrasek a mai jucat de-a lungul carierei pentru Ceske Budejovice, FK Caslav, Tromso, Wisla Cracovia și FC Dallas. În ultimul sezon, petrecut la Viktoria Plzen, a fost folosit în 36 de meciuri și a marcat șapte goluri.

Vârful de 1.86m are și șapte meciuri la echipa națională a Cehiei, la care a debutat în octombrie 2019, când marca un gol decisiv contra Angliei (2-1), într-o partidă din preliminariile EURO 2020.

Câte meciuri i se dau lui Zdenek Ondrasek la FCSB, dacă nu marchează

Răbdarea lui Becali cu Ondrasek va fi limitată, crede Helmut Duckadam, fostul președinte de imagine de la FCSB, care face apel la istoria recentă de la formația roș-albastră.

„Nu-l cunosc pe acest fotbalist. Noi am avut 4 jocuri cu Plzen, am căzut de două ori la rând, în perioada aia nu cred că era acolo. O să aibă soarta celorlalți atacanți. Am avut atacanți care au făcut performanță, cum a fost Tade, la CFR și în altă parte. Dacă la FCSB nu marchezi în primele trei jocuri, cu tot cu alea de pregătire (n.r – râde). Trebuie să marcheze!

Trebuie să aibă și valoare acum (n.r – jucătorii transferați de FCSB în această vară). Am înțeles că acel fundaș (n.r – Stipe Vucur) vine din liga a treia germană, deci nu e ceva entuziasmant. Crețu a mai fost și la națională, e altceva. Bine, pe Crețu l-a ratat FCSB pe bani puțini când putea să-l ia de la Iași. În privința acestui atacant, bine ar fi să marcheze și în pregătire, pentru că are locul de titular asigurat. Dacă nu va marca la început, îi va fi greu”, a spus Helmut Duckadam, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport.

Etichete: viktoria plzen , fcsb , zdenek ondrasekCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.