BREAKING NEWS: Incendiu la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași. Toți pacienții au fost evacuați

[ad_1]

Marți seară, pe data de 22 iunie 2021, Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași a luat foc. Flăcările vin din pavilionul administrativ, iar toți pacienții au fost evacuați.


In articol:


UPDATE- 

Incendiul care a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași, a fost lichidat. Flăcările au pornit din pavilionul administrativ, iar 12 pacienți au fost evacuaţi și nu există victime.

Cinci persoane din cele evacuate în total erau copii.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, „incendiul a avut loc la o sală de tratamente care era goală, era o încăpere a spitalului. Fumul s-a ridicat în sus și au fost evacuați pacienți pentru că era pericol de intoxicare cu fum. Nu era pavilion renovat ..urma să intre în renovare”.

”A fost verificat etajul 4. Nu sunt raportate victime la acest etaj.
De la etajul 3 au fost evacuate 12 persoane (5 copii, 3 aparținători și 4 cadre medicale). Acestea au fost mutate într-o altă aripă a spitalului. Toate persoanele sunt stabile. Incendiul este localizat”, a spus ISU Iași.

Incendiul se manifestă la nivelul unui pavilion administrativ al corpului B de la etajul al treilea, sectia ATI. Flăcările au cuprins cel puţin o încăpere de la etajul 3 al unităţii medicale.

Conform informațiilor Bună Ziua Iași se pare că la acel etaj se efectuau reparații.

Managerul spitalului, Alina Belu, citat de Ziarul de Iași, spune că arde un salon gol, într-o zonă care nu este foarte folosită și că se îndreaptă spre spital în aceste momente.

”În această seară, în jurul orei 19.00, polițiștii au fost sesizați prin apel unic de urgentă 112, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la faţa locului în vederea stabilirii situației de fapt. La faţa locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iaşi pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, au transmis reprezentanții IPJ Iași, potrivit Bună Ziua Iași.

Citeste si: VIDEO| Incendiu devastator în vestul ţării

”Au fost evacuaţi toţi pacienţii”, a transmis ISU Iaşi.

Momentan nu se știe dacă există sau nu victime

Sursa citată nu a precizat numărul pacienţilor sau dacă există victime.

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a anunțat faptul că polițiștii au fost sesizați în jurul orei 19.00, pe data de 22 iunie, despre faptul că într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu. Din fericire, pompierii au ajuns imediat la fața locului.

Incendiu puternic la Spitalul de Pediatrie din Iași[Sursa foto: PixaBay]

Din primele informații, reiese faptul că șapte copii au fost evacuați dintr-un salon tampon, scrie Mediafax. De asemenea, circulația în jurul spitalului a fost închisă. 

„În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, a transmis Poliția Iași.

Salvatorii au intervenit cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcerare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă.

Citeste si: INCENDIU LA SPITALUL DE PEDIATRIE DIN IAȘI

Minim 12 persoane au fost evacuate

În fața Spitalului de Copii ”Sfânta Maria” din Iași au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă. În acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți.

Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sfânta Maria” are 650 de paturi, iar aici vin cele mai grave cazuri din toată Moldova.

 

[ad_2]

Citește mai mult..