Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din IașiUn incendiu a izbucnit, marți seara, la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Până la acest moment, 12 persoane au fost evacuate.

ACTUALIZARE. Incendiul a fost lichidat, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Focul s-a manifestat într-un salon, pe o suprafaţă de circa 15 mp. Nu sunt raportate victime, arată sursa citată.

ACTUALIZARE: Potrivit Ministerului Sănătății,  au fost evacuați 5 copii, 3 părinți și 4 angajați. Incendiul s-a produs la etajul al treilea al spitalului, în zona ATI.

Ministerul Sănătății anunță că din primele informații transmise Centrului Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Sănătății, incendiul s-a produs la etajul al treilea al clădirii, în zona ATI.

Potrivit ISU Iaşi, incendiul a izbucnit la pavilionul administrativ, corp B, etaj 2, Secţia ATI.

Pompierii au ajuns rapid la fața locului și intervin pentru stingerea flăcărilor. IPJ anunță că polițiștii au fost sesizați în jurul orei 19.00 despre faptul ca într-un salon al unei unități medicale a apărut un incendiu.

„Pentru optimizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat Planul Roşu de Intervenţie’”, precizează IGSU.

„În urma sesizării, polițiștii ieșeni s-au deplasat la fața locului în vederea stabilirii situației de fapt. La fața locului a fost trimis și un echipaj al Biroului Rutier Iași pentru dirijarea traficului rutier în zonă”, a transmis Poliția Iași.

Salvatorii intervin cu 6 mașini de stingere, 1 autospecială de descarcarare, 2 autospeciale de transport victime multiple, 1 autoscară și 1 cisternă. Totodată, la locul intervenției au fost trimise 3 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă.

În acest moment incendiul este localizat, astfel că a fost eliminat pericolul extinderii la vecinătăți.

Până acum, 12 persoane au fost evacuate.

Circulația în jurul spitalului a fost închisă.

 

Editor : A.P.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.