Când vine vara în Romania? Cum arată prognoza meteo pentru perioada următoare


Din păcate, anul 2021 va avea o vară mai întârziată, spre deosebire de anii precedenți. Toată luna iunie va fi ploioasă, însă vor fi și zile caniculare. Află când vine cu adevărat vara în România.


In articol:


Luna iunie a anului 2021 a fost și va fi una extrem de ploioasă, mai puțin în regiunile de sud-est, în ultima săptămână a lunii care va aduce primul val de încălzire a vremii.

Vremea a fost mai mult decât instabilă, în ultimele zile, în țara noastră. A fost soare, cald, frig, timp în care a plouat torențial. În aceste zile temperaturile din țara noastră au scăzut considerabil, sub media valorilor termice specifice perioadei calendaristice. Cu toate acestea, avem vești extrem de bune. Ultima săptămână a lunii iunie (cireșar) va marca venirea verii și a căldurii, cu zile caniculare.

Citeste si: Horoscop 24 iunie 2021. Numai energii pozitive pentru o zodie. Cine este norocosul zilei?

Vremea din România se încălzește

Astfel, în intervalul 21-28 iunie 2021, temperatura medie a aerului va depăși valorile normale pentru această perioadă, fenomenul resimțindu-se cel mai mult în extremitatea de vest a țării.

Vine canicula în România[Sursa foto: PixaBay]

Ploile ne vor da pace câteva zile, ANM anunțând că, în jumătatea vestică a țării, cantitățile de precipitații vor fi deficitare, iar în rest vor fi apropiate de cele normale

pentru această perioadă.

Cum va fi vremea în perioada 28.06.2021 – 05.07.2021

Procesul de încălzire va continua și în primele zile din luna iulie. În afara regiunilor sud-estice, valorile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele considerate normale pentru această perioadă, în special în extremitatea de vest a ţării, unde abaterea faţă de mediile săptămânale va fi mai accentuată.

Citeste si: Vine canicula! Anunț de ultima oră de la meteorologi: unde vor fi 40 de grade

Cum va fi vremea în perioada 05.07.2021 – 12.07.2021

Termometrele vor arăta valori ridicate, în intervalul 5 iunie -12 iulie, în regiunile vestice ale țări i. Potrivit prognozei ANM, cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Se încălzește vremea[Sursa foto: PixaBay]

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat în cadrul unei emisiuni TV, faptul că este de așteptat ca vremea să continue să fie caldă și fără precipitații până în jurul datei de 19 iulie.

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.