Cristiano Ronaldo, golgheterul all-time în meciurile internaționale! Portughezul a egalat recordul lui Ali Daei  • Media: Fotbal Club, miercuri, ora 20:45, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal European, miercuri, 22:45 şi 23:45, Digi Sport 1

Odată cu cele două reușite, atacantul portughez a ajuns la 109 goluri marcate în tricoul echipei naționale și este la unul singur de recordul suprem.

Cristiano Ronaldo l-a egalat pe Ali Daei

Concret, Cristiano Ronaldo l-a egalat pe indianul Ali Daei pe primul loc al clasamentului fotbaliștilor cu cele mai multe goluri marcate la echipa națională.

Fostul atacant indian a înscris de 109 ori în 149 de partide jucate, în perioada 1993 – 2006.

De partea cealaltă, Cristiano Ronaldo a ajuns la 109 goluri marcate pentru Portugalia în 177 de meciuri. Atacantul lui Juventus a debutat pentru prima reprezentativă în 2003, la 18 ani și șase luni. Pe locul trei într-o astfel de ierarhie este Mokhtar Dakari, fostul internațional malaezian, cu 89 de goluri înscrise în 142 de jocuri. 

Cristiano Ronaldo este deja cel mai bun marcator din istoria Campionatului European, cu 14 goluri, și, odată cu prima reușită din partida cu Franța, a devenit primul fotbalist de pe ”bătrânul continent” care ajunge la 20 de reușite în cadrul turneelor finale de EURO și Campionatul Mondial. Până la golul portughezului, supremația la acest capitol îi aparținea lui Miroslav Klose, fostul atacant german, cu 19 reușite.

La această ediție a Campionatului European, Cristiano Ronaldo a punctat în fiecare partidă, de două ori cu Ungaria, în victoria Portugaliei cu 3-0, o dată cu Germania, meci încheiat 1-1, și de două ori, până în minutul 70, în partida cu Franța, ambele reușite din penalty.

Etichete: cristiano ronaldo , recorduri cristiano ronaldo , portugalia frantaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.