Viktor Orban, precaut înaintea meciului Germania


  • Media: Fotbal Club, miercuri, ora 20:45, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal European, miercuri, 22:45 şi 23:45, Digi Sport 1

Nemții au vrut să ilumineze stadionul din Munchen în culorile curcubeului, în semn de sprijin față de comunitatatea LGBT, însă UEFA le-a interzis acest lucru. Premierul maghiar, Viktor Orban, ar fi trebuit să se afle în tribuna oficială la meciul Germania – Ungaria, însă și-a anulat vizita în ultimul moment, scrie Bild.

Primarul din Munchen, Dieter Reiter, a anunțat că alte clădiri din oraș vor fi iluminate în culorile curcubeului, ca răspuns la interdicția impusă de UEFA. În acest context extrem de tensionat, premierul Orban a hotărât să-și anuleze deplasarea la Munchen, astfel că va urmări partida de la Budapesta.

Allianz Arena , în culorile curcubeului / Foto: Profimedia

EURO 2020 | UEFA a respins cererea nemților

UEFA a respins cererea considerând că în fotbal nu trebuie amestecate chestiuni de natură politică.

”Prin statutele sale, UEFA este o organizaţie neutră din punct de vedere politic şi religios. Având în vedere contextul politic al acestei cereri – un mesaj care vizează o decizie luată de parlamentul naţional ungar – UEFA trebuie să refuze această cerere”, menţiona UEFA.

EURO 2020 | Mai multe clădiri din Munchen, în culorile curcubeului

”Noi, în Munchen, nu vom fi în niciun fel împiedicaţi să trimitem un semnal clar Ungariei şi lumii privind discriminarea homosexualilor”, a declarat primarul Dieter Reiter, anunţând că sediul primăriei, un turn şi o fabrică de lângă Allianz Arena vor fi astfel iluminate, scrie Agerpres.

”Mi se pare ruşinos că UEFA ne interzice, aici, la Munchen, să trimitem un semnal pentru toleranţă, respect şi solidaritate cu cei din comunitatea LGBT. Se invocă politica, dar gestul nu este unul politic ci un semnal transmis umanităţii”, a adăugat edilul.

Etichete: germania , munchen , ungaria , allianz arena , viktor orban , meciuri euro 2020 , lgbt , echipe euro 2020Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.