A murit un fost președinte. Fentase moartea într-un atentat în care trei gărzi de corp au decedatFostul președinte al statului Filipine, Benigno Aquino III, a murit la vârsta de 61 de ani. Fiu al primei femei-președinte din țara asiatică, Benigno fentase moartea cu ani în urmă într-un atentat extrem de violent, soldat cu mai mulți morți dintre gărzile de corp.


In articol:


Fostul președinte al statului Filipine, Benigno Aquino III, a murit joi la vârsta de 61 de ani, potrivit RT.com. Benigno Aquino, care a ocupat funcția de președinte al Filipinelor din 2010 până în 2016 și a adus îmbunătățiri economice semnificative în țara asiatică, a decedat subit în urma unui infarct.

Citeste

si: Miliardarul american John McAfee, creatorul unui antivirus celebru, s-a sinucis într-o închisoare din Spania

Mama fostului șef de stat, prima femeie președinte din Filipine

„Cu profundă tristețe am aflat în această dimineață de trecerea fostului preș. Benigno Aquino ”, a declarat joi, într-o declarație, judecătorul Curții Supreme, Marvic Leonen, care a fost el însuși ales în timpul mandatului lui Aquino.

Aquino a fost dus de urgență la un spital din Quezon City în dimineața zilei de joi, 24 iunie, unde a murit din cauza insuficienței cardiace, a raportat Manila Bulletin, citând membrii familiei.

Cunoscut sub porecla sa de „Noynoy”, fostul lider a coborât din două personalități importante din politica din Filipine.

Mama sa Corazon Aquino a condus mișcarea „Puterea poporului” și ocupat funcția de președinte între 1986 și 1992.

Ea a fost prima femeie șef de stat a țării.

Lovitură de stat eșuată. Tatăl său a fost asasinat

Aquino a fost rănit într-o tentativă eșuată de lovitură de stat din 1987 împotriva guvernului mamei sale, în care a fost împușcat de cinci ori și trei dintre gărzile sale personale au fost ucise.

Tatăl său a fost pe vremuri senator de opoziție populară și un critic frecvent al regimului autoritar al lui Ferdinand Marcos.

După întoarcerea din exil în Statele Unite în 1983, bătrânul Aquino a fost asasinat, ajutând la furia populară împotriva lui Marcos, care a fost în cele din urmă dat jos.

Născut la 8 februarie 1960, Aquino a obținut o diplomă în economie la Universitatea Ateneo de Manila, începând ulterior o carieră politică, mai întâi ca congresman, apoi ca senator. În perioada de președinte, el a avut un merit important în cea mai rapidă creștere economică din Filipine din anii 1970, economia țării extinzându-se cu o medie de 6,2% pe an, depășind

de 7% de două ori, potrivit Bloomberg.

Benigno Aquino III a fost succedat în 2016 de Rodrigo Duterte, care este președinte și în momentul de față.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.