Barem Matematică, Evaluare Națională 2021. Rezolvarea subiectelor va fi pe edu.roBaremul cu rezolvarea subiectelor la Matematică, la Evaluare Națională 2021, va fi publicat pe edu.ro, începând cu ora 15:00, potrivit anunțului făcut de Ministerul Educației.

Joi, 24 iuni, Evaluarea Națională 2021 a continuat cu proba scrisă la Matematică, după ce marți, 22 iunie, a fost susținut examenul la Limba română. Examenul s-a desfăşurat în 3.850 de centre, iar probele au început la ora 9:00, când candidaţii au primit broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne.

La subiectul I au fost 6 exerciții de tip grilă, cu un singur răspuns corect, pentru fiecare rezolvare corectă elevii primind câte 5 puncte. La subiectul al II-lea au fost 6 probleme de geometrie, de asemenea tip grilă, cu un singur răspuns corect, notat cu câte 5 puncte fiecare.

Barem Matematică Evaluare Națională, pe edu.ro

Elevii înscriși la Evaluare Națională 2021 vor afla cum se rezolvă subiectele la Matematică începând cu ora 15:00, atunci când baremul de corectare va fi publicat pe subiecte.edu.ro.

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii au putut să utilizeze instrumente de desen și doar colile distribuite de asistenţi.

Subiectele au fost elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, respectând urmatoarele criterii:

  • Formulare clară a subiectelor: exprimarea trebuie să fie clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională
  • Nivel mediu de dificultate
  • Subiectele trebuie să poată fi rezolvate în intervalul stabilit, de 120 de minute
  • Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie
  • La proba la Limba română, 94% dintre elevii înscriși s-au prezentat la examen.

După examenul la Matematică, vineri, 25 iunie este programată proba scrisă la limba maternă.

Primele rezultate ale Evaluării Naționale 2021 vor fi afişate în data de 29 iunie, iar contestaţiile vor putea fi depuse în data de 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în data de 4 iulie.

Editor : D.C.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.