Miliardarul american John McAfee, creatorul unui antivirus celebru, s-a sinucis într-o închisoare din Spania


Miliardarul american John McAfee, creatorul unui celebru antivirus cu același nume, s-a sinucis într-o închisoare din Spania, titrează presa internațională.


In articol:


Antreprenorul american din domeniul tehnologiei, John McAfee, creatorul unui celebru antivirus, a murit miercuri în celula sa de închisoare, după ce înalta instanță spaniolă a autorizat extrădarea sa în Statele Unite pentru acuzații de evaziune fiscală.

Citeste si: Un doctor renumit a fost găsit mort în casă. Ce au descoperit medicii legiști

Mogulul IT John McAfee, cu multiple afaceri în domeniul tehnologiei, s-a spânzurat miercuri 23 iunie în celula închisorii sale, după ce înalta instanță spaniolă a autorizat extrădarea sa în Statele Unite pentru acuzații de evaziune fiscală, a declarat avocatul său pentru Reuters.

John McAfee a fost un pionier al software-ului antivirus 

Cunoscut pentru comportamentul său excentric, John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost un pionier al software-ului antivirus, prezentându-și software-ul cu același nume în anii 1980.

John McAfee  a fost pus sub acuzare în Tennessee pentru acuzații de evaziune fiscală. De asemenea, a fost acuzat într-un caz de fraudă a criptomonedelor din New York.

McAfee a fost arestat pe aeroportul din Barcelona, ​​apoi închis acolo în luna octombrie 2020.

Autoritățile penitenciare investighează în prezent cauza morții. Înalta curte a Spaniei a fost de acord să-l extrădeze pe McAfee în Statele Unite, a declarat un document al instanței publicat miercuri. Departamentul de justiție provincial a confirmat că un bărbat american în vârstă de 75 de ani a fost găsit mort în celula sa miercuri. 

John McAfee urma să fie extrădat în SUA[Sursa foto: Twitter]

„Este rezultatul unui sistem crud”

John McAfee avea încă multe oportunități de a-și contesta condamnarea, dar nu a mai rezista la regimul dur din închisoare, a spus avocatul americanului, Javier Villalba. „Acesta este rezultatul unui sistem crud care nu avea niciun motiv să-l țină pe acest om în închisoare atât de mult timp”, a spus Villalba.

În cursul unei ședințe judecătorești de luna trecută, McAfee a spus că, având în vedere vârsta sa, își va petrece restul vieții în închisoare dacă ar fi condamnat în

Statele Unite. „Sper că instanța spaniolă va vedea nedreptatea acestui lucru”, a spus el, adăugând că „Statele Unite vor să mă folosească drept exemplu”.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi [Sursa foto: Twitter]

Într-un comunicat, Ministerul catalan al Justiţiei a spus simplu că a fost deschisă o anchetă după ce un deţinut în vârstă de 75 de ani vizat de o măsură de extrădare în Statele Unite, a cărui identitate nu a fost precizată, a fost găsit mort în celulă.

„Paznicii şi personalul medical au intervenit imediat pentru a încerca să-l readucă la viaţă, dar medicii au certificat în cele din urmă că a murit”, a adăugat documentul.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi şi era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.