Rudy Giuliani a fost suspendat din avocatură pentru afirmațiile false susținute în fața instanțelor după alegerile din 2020Rudy Giuliani, fostul avocat personal al fostului președinte american, Donald Trump, nu mai poate să practice avocatura în statul New York. Autoritățile din acest stat i-au suspendat licența lui Giuliani pe motive disciplinare, ca urmare falsurilor propagate de acesta în încercarea de a răsturna rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, relatează CNN.

Decizia a fost anunțată joi, ca urmare a procedurilor disciplinare inițiate de tribunalul din New York, care a concluzionat că „dovezile de necontestat” arată că „Giuliani a comunicat afirmații demonstrabil false și înșelătoare în fața instanțelor, legiuitorilor și publicului, în calitatea sa de avocat al fostului președinte Donald Trump și al campaniei Trump”.

Traiectoria descendentă a lui Giuliani este uimitoare pentru o persoană care a fost primar al orașului New York și procuror districtual, de-a lungul carierei sale.

Avocații lui Giuliani s-au arătat „dezamăgiți” de decizia instanțelor dar și-au exprimat convingerea că Giuliani își va primi licența înapoi după „explorarea tuturor detaliilor”.

Rudy Giuliani a fost, de asemenea, dat în judecată de compania Dominion Voting Systems, pentru declarațiile făcute de acesta în care susținea fără dovezi, că aparatele de vot au fost alterate pentru a frauda alegerile în favoarea lui Joe Biden.

Giuliani a jucat rolul cheie în încercările eșuate ale lui Trump de a întoarce rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020, pierdute de președintele în funcție cu un scor de 306-232 în favoarea lui Joe Biden.

Fostul primar al orașului New York a formulat o serie de contestații în mai multe state, însă toate au fost respinse pentru lipsă de probe și vicii de procedură. Mai mult, nici Giuliani și nici alți avocați ai lui Trump nu au formulat vreodata acuzația de fraudă în vreunul dintre cazuri pentru că dacă ar fi făcut-o, având în vedere că acuzațiile s-au dovedit false, ei și-ar fi putut pierde licențele definitiv.

Suspendarea licenței lui Giuliani este temporară, urmând ca acest caz să fie evaluat în cadrul unei cercetări disciplinare mai largi. 

Editor : Adrian DumitruCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.