Locuitorii din Gibraltar au votat pentru schimbarea legii care interzice avortulLocuitorii din Gibraltar au votat pentru modificarea unei legi stricte a avortului, printr-un referendum. Aproximativ 62% dintre alegătorii care au participat la referendum au ales schimbarea legii care pedepsește femeile care fac avort cu o pedeapsă maximă de până la închisoare pe viaţă.

Majoritatea locuitorilor din Gibraltar au aprobat relaxarea unei legi stricte asupra avortului, printr-un referendum, a anunţat vineri parlamentul local, citat de Reuters. 62% dintre alegătorii care au participat au susţinut schimbarea, în cadrul referendumului desfăşurat joi pe teritoriul britanic situat în extremitatea sudică a Spaniei. Prezenţa a fost de aproximativ 52%.

Legea penală a Gibraltarului a interzis până acum avortul în toate circumstanţele, cu o pedeapsă maximă, în teorie, de până la închisoare pe viaţă. Deşi nimeni nu a fost condamnat vreodată, locuitoarele erau nevoite să călătorească în Spania sau în Marea Britanie pentru a face avort, scrie Agerpres.

Potrivit noilor prevederi, femeile vor putea face avort până în săptămâna a 12-a de sarcină sau dacă sănătatea fizică ori mintală le este pusă în pericol.

Referendumul fusese iniţial programat pentru martie 2020, dar amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Editor : A.P.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.