Valeriu Gheorghiţă a vorbit despre o nouă pacientă infectată cu Delta. Tânăra nu are legătură cu decesul înregistrat zilele trecute


Valeriu Gheorghiță a transmis că în judeţul Argeş există o persoană infectată cu tulpina Delta internată la ATI, în stare gravă. Fata nu are legătură cu decesul înregistrat zilele trecute.


In articol:


Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că este o nouă pacientă româncă infectată cu Delta. El a vorbit, vineri seară, la Digi 24, despre varianta Delta a coronavirus.

Citeste si: Vaccinarea în farmacii. Când va fi posibilă aceasta

„Avem 44 de cazuri identificate prin secvenţiere în 9 judeţe, cele mai multe fiind în Ilfov, Argeş şi municipiul Bucureşti şi, de fapt, problema care o avem este că avem

cazuri la care nu există o filiaţie epidemiologică, adică la care nu există o legătură cu cazuri de import. Acest lucru înseamnnă că ele au fost dobândite în urma unor transmiteri pe teritoriul României”, afirmat Gheorghiţă.

Citeste si: Pfizer, anunţ de ultimă oră: Este necesară a treia doză de vaccin. Când trebuie făcută?

Ce a transmis Valeriu Gheorghiță

Specialistul a afirmat că „tulpina Delta are un tablou clinic uşor diferit faţă de ceea ce observam până acum”.

„Durerea de cap este foarte frecvent întâlnită, durerea de gât şi scurgerile nazale, rinoreea, spre deosebire de cazurile anterioare care erau date de varianta britanică şi varianta din Wuhan care erau cu tuse şi pierderea mirosului sau gustului, care erau simptome relativ specifice”, a mai afirmat Gheorghiţă.

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță: „Nu s-a raportat nicio tromboză în România la vaccinul AstraZeneca”

Valeriu Gheorghiță – Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare covid-19.[Sursa foto: Facebook]

Gheorghiță a discutat şi despre faptul că în judeţul Argeş – unde s-a înegistrat primul deces al unei persoane infctate cu tulpina Delta – mai există o persoană în stare gravă: „Tot în judeţul Argeş mai este încă o persoană, tot de sex feminin, nevaccinată, 74 de ani, care este în Terapie Intensivă, infectată tot cu tulpia Delta, dar la acest moment este în faza de post-COVID, practic e în continuare un pacient grav, dar a trecut de perioada de contagiozitate”.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) anunţă că, în 20 iunie, au fost confirmate 44 de cazuri de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, fiind înregistrat şi un deces.

Citeste si: Valeriu Gheorghiță, despre motivele de îngrijorare legate de tulpina Delta: ”Se răspândește cu precădere în rândul tinerilor nevaccinați”

Este vorba despre o femeie de 72 de ani, cu comorbidităţi, care a decedat la Spitalul Judeţean Piteşti, în 18

iunie. Ea fusese internată în 7 iunie. Femeia nu călătorise în afara ţării.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.