Zi de doliu în lumea sportivă! Renumitul comentator sportiv Ion Ghițulescu a muritJurnalistul şi omul de radio Ion Ghiţulescu s-a stins din viață la vârsta de 90 de ani. Moderatorul celebrei emisiuni „Fotbal minut cu minut” a murit joi.


In articol:


Vestea că renumitul comentator sportiv de la „Fotbal minut cu minut” a decedat a fost confirmată de site-ul Radio Reșița, care a transmis un mesaj emoționant după moartea acestuia.

„Astăzi, ne despărţim de cel care a iniţiat şi moderat emisiunea radiofonică „Fotbal, minut cu minut”, a menționat sursa citată.

A murit jurnalistul și omul de radio Ion Ghițulescu

Omul de radio Ion Ghiţulescu s-a născut la 27 august 1930, la Bucureşti. Jurnalistul a practicat baschet, rugby și fotbal ajungând până în lotul național de juniori. Cariera sa în acest domeniu s-a încheiat, însă, în urma unei accidentări.

Citeste si: VIDEO| Explozie într-o benzinărie din Capitală. Un tânăr a murit pe loc

Ulterior, Ion Ghiţulescu a început cariera în radio, fiind recunoscut pentru performanțele sale.
Printre evenimentele la care a participat, ca trimis special al Radiodifuziunii, de unde a realizat transmisii live sau înregistrate, se numără: şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice (1960, 1964, 1972, 1980, 1984, 1992, 1996), Campionatele Mondiale de fotbal (1966, 1990, 1994), Campionatele Mondiale de handbal.

Citeste si: A murit un fost președinte. Fentase moartea într-un atentat în care trei gărzi de corp au decedat

„Performanțele lui în radio sunt uriașe”

După ce a aflat de decesul marelui jurnalist și om de radio, Dan Negru a transmis un mesaj de condoleanțe în memoria lui Ion Ghiţulescu.

„Aflu de la colegii mei din radio ca a murit Ion Ghițulescu. Știu, mulți nu-l cunosc. Performanțele lui in radio sunt uriașe. L-am întâlnit in anii ’90 când lucram la Radio Vacanța. Era unul din fondatorii radioului. Campionatele Mondiale de Fotbal sau Olimpiadele se auzeau la radio cu vocea lui Ghițulescu.”Fotbal minut cu minut” era vârful radioului românesc în perioada lui de glorie…Prin vocea lui i-am cunoscut pe Balaci, Cămătaru, Duckadam, Lăcătuș…”, a scris Dan Negru, pe Facebook.

Citeste si: Tragedie pe calea ferată. O femeie de 48 de ani a murit, joi dimineață. Elicopterul SMURD, la fața locului
Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.