VIDEO| Copiii care se hrănesc cu plante și insecte ca să nu moară de foameUna dintre cele mai mari insule ale lumii, Madagascar, nu are nimic din veselia seriei animate care îi poartă numele sau din farmecul exotic pe care îl vedem în clipurile turistice! Ţara se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultima jumătate de secol şi cu un dezastru umanitar. Oamenii au ajuns să mănânce insecte, noroi și frunze pentru a supraviețui. Vă avertizam că urmează imagini și informații care va pot afecta emotional.


In articol:


Imaginile surprinse in satele din Madagascar sunt de-a dreptul terifiante. Copiii sunt numai piele si os, iar adultii au ajuns sa arate ca niste umbre. Noroc cu insectele, pe care mamele incearca sa le curete cât mai bine, ca sa le dea copiilor ceva de mancare.

Citeste si: Români prinși în tornada din Cehia

„Dimineață le pregătesc farfuria cu insecte. Încerc să le spăl cât de bine pot, dat fiind că nu mai avem nici măcar apa.”, a zis mama copiilor.

Peste 14 mii de oameni dintr-o populatie de putin peste 1 milion, sunt la limita dintre viata si moarte.

„Au trecut 8 luni de când eu, împreună cu copiii mei am început să mâncăm frunze şi insecte.
Și asta pentru că nu avem nimic altceva de mâncare şi nici măcar nu plouă, ca să ne putem cultiva plantele pe care le putem crește în această zonă.”,
a adăugat Tamaria- mama copiilor.

Citeste si: Potop la Galați- Natura s-a dezlănțuit

Foametea care a lovit acum Madagascarul este cauzată de schimbarile climatice, iar saracii oameni sunt primii din lume care trag ponoasele acestui flagel.

ONU a emis deja o alerta in privinta foametei si a cerut ajutoare umanitare pentru populatia din regiunea Oceanului Indian.

Situație dramatică în Madagascar

„Oamenii de aici nu au cum să supraviețuiască în condițiile acestea, așa că, prin parteneriatul pe care guvernul îl are cu Programul Alimentar Mondial și cu alte organizații, încercăm să ajutăm cât de mult putem. Situația de aici este dramatică.”, a declarat David Beasley- directorul executiv WFP.

Citeste si: Îngropați sub un mal de pământ

Este nevoie de 80 de milioane de dolari pentru a asigura mancarea necesara in insula pentru urmatorul sezon, astfel incat sa se previna o tragedie mondiala.

Aceleași condiții climatice care au abatutu tragedia asupra Madagascarului ar putea sa provoace si alte catastrofe. La Cercul Polar s-au inregistrat, zilele acestea, temperaturi alarmante; 48 de grade, la sol.

Citeste si: Urmează o săptămână plină de surprize pe canalul de YouTube theXclusive. Urmărește emisiunile tale preferate de luni până sâmbătă în format onlineCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.