Avertizare nowcasting de furtună pentru BucureștiMeteorologii au emis o avertizare cod galben de tip nowcasting (fenomene meteo imediate, potențial periculoase), valabilă duminică seara pentru municipiul București începând de la ora 20:25, valabilă până la ora 21:30.

Astfel, sunt de așteptat ploi puternice, cu averse care vor cumula peste 15-20 l/mp, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Meteorologii au transmis deja duminică o prognoză specială pentru București. Vremea va deveni caniculară săptămâna viitoare, cu temperaturi de până la 36 de grade, dar pe timpul după-amiezelor și serilor sunt așteptate ploi și vijelii.

Duminică, în orele amiezii indicele temperatură-umezeală (ITU) a atins pragul critic de 80 de unități, iar meteorologii prognozau că în special în cursul serii este posibil să fie perioade cu averse, descărcări electrice și posibil vijelie și grindină. În intervale scurte de timp se pot acumula cantități de apă în medie de 10…20 l/mp, au estimat meteorologii.

Editor : Luana PavalucaCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.