Dolberg, elevul lui Adrian Ursea la Nice, care a calificat Danemarca în sferturi la EURO 2020, e lăudat de toată presa



  • Media: Fotbal European, duminică, 23:45, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal Club, duminică, 20:45, Digi Sport 1

Atacantul de 23 de ani a fost antrenat de Adrian Ursea la Nice, acolo unde nu a ieșit cu prea multe în evidență în sezonul trecut, când a bifat 29 de meciuri oficiale, 6 goluri și două pase decisive.

Kasper Dolberg, lăudat în toată presa după ce a contribuit la calificarea Danemarcei în sferturile EURO 2020

Între timp, Ursea nu mai este antrenorul lui Nice, însă fostul său elev adună laude. După prestația din meciul cu Țara Galilor, Dolberg a fost ridicat în slăvi de presa din toată lumea, mai ales de cea din Danemarca.

Editorialistul publicației daneze BT, Michel Wikkelso Davidsen, i-a dedicat un articol intitulat „Bine ai venit, Kasper Dolberg” și îl numește pe jucător „ucigașul tăcut”.

Interesant este că Dolberg a început acest campionat european ca rezervă. Nu a jucat deloc în primele două meciuri, 0-1 cu Finlanda și 1-2 cu Belgia, însă a bifat ultimele 30 de minute în acel 4-1 cu Rusia. Selecționerul Danemarcei nu intenșiona să-l titularizeze nici în jocul din optimi, cu Țara Galilor, dar accidentarea lui Yussuf Poulsen a schimbat situația.

Sezon plin de ghinioane pentru Dolberg. Acum a fost omul meciului pentru Danemarca, în partida cu Țara Galilor

În sezonul trecut, Dolberg a fost lovit de ghinion. A fost infectat de două ori cu COVID-19, a fost accidentat de 3 ori și a fost jefuit. Însă la momentul meciului cu Țara Galilor, Dolberg a explodat.

A reușit o dublă, în minutele 27 și 48 în victoria cu 4-0 a țării sale, ceea ce a făcut ca UEFA să-l declare „omul meciului”. Dolberg s-a simțit ca acasă în meciul cu Țara Galilor, care s-a disputat la Amsterdam, pe stadionul fostei sale echipe, Ajax.

„Într-o noapte la Amsterdam, unde localnicii și-au arătat dragostea pentru Christian Eriksen, a fost vorba despre un alt fost talent al lui Ajax care a trimis Danemarca în sferturile Europeanului”, a scris și The Guardian.

„Kasper Dolberg a frânt inimile galezilor, cu o prestație senzațională, iar Danemarca a trecut în sferturi”, a titrat și L’quipe.

În vârstă de 23 de ani, Dolberg are o cotă e piață actuală de 20 de milioane de euro, potrivit publicației de specialitate Transfermarkt.

Atacantul Kasper Dolberg joacă la Rennes din august 2019, când a fost adus de la Ajax pentru 20,5 milioane de euro și mai are contract cu francezii până în iunie 2024.

Etichete: kasper dolberg , optimi euro 2020 , danemarca tara galilor



Citește mai mult..