VIDEO| Alegeri cu gândul la primarul votat care este mortCu inima strânsă şi cu gândul la răposatul primar – pe care l-au ales chiar dacă era mort în ziua alegerilor, au mers azi să voteze locuitorii din Deveselu! Oamenii spun că sunt complet derutaţi de zâzania pe care a băgat-o politica între rudele răposatului şi sunt siguri că altul ca fostul edil nu mai vine la conducere în comuna lor.


In articol:


„Uite, mie îmi pare rău și de ăla, și de ăla. De băiatul meu, că e băiatul meu, de nepotul meu, că e nepotul meu. Când eu am trecut pe drum, eu am ieșit la el, l-am pupat și i-am zis: Mari, mamă, ce făcurăți, nu v-ați lăsat unul la altul? ”, zice unul dintre localnici.

Citeste si: Câți kilometri de autostradă are România. Fiecare guvern promite mii de km noi la început de mandat

Ca atunci când l-au pierdut pe primarul pe care l-au ales, desi stiau că a murit între timp, plâng şi acum locuitorii din Deveselu.

Rivalitate la Deveselu

Acum, vărul şi fiul răposatului au decis să candideze la primărie şi să devină, astfel, din rude- duşmani! Paula Dobre, mama actualului viceprimar şi mătuşa celuilalt candidat, încearcă să amâne momentul votării până în ultima
clipă, neștiind cum să-și aleagă primarul.

Rivalitatea dintre cei doi este de neînțeles și pentru Mihai, rudă comună și prieten cu ambii candidați. Bărbatul a votat de la primele ore ale zilei, cu gândul la proiectele electorale ale fostului primar, care trebuie duse mai departe, indiferent de culoarea politică.

Citeste si: Atac cu cărămizi și împușcături în Ilfov înainte de alegerile locale: ”A intrat pe poartă și a tras cu gloanțe”

„Unul mi-e cumnat, unul mi-e nepot, vă dați seama…
Am votat, dar nu știu ce-am votat, adică nu pot să vă spun. Cu sufletul sau cu rațiunea, cum ați votat? Cred că cu sufletul! Deveselu nu e monarhie, m-ați înțeles, da? Deci nu se moștenește nimic.”,
a declarat una dintre rude.

Alții, în schimb, și-au adunat gândurile și și-au făcut calculele în barul de pe colț, mizând fie pe experiență, fie pe noutate la cârma instituției.

Citeste si: VIDEO- Anchetă de amploare după alegerile de la Primăria Sectorului 1. Interviu în exclusivitate cu procurorul de caz

Un lucru e cert la Deveselu! Oamenii cred si acum, ca si după alegerile de anul trecut, că răposatul îi veghează de sus! Nu lasă el comuna cu una cu două în mâinile oricui vrea să fie primar.

Altul ca răposatul nu va mai fi în comună, spun oamenii, indiferent cine va iesi acum primar.

Citeste si: Florin Cîțu a anunțat marea relaxare începând cu 1 iulie: ”Barurile și restaurantele deschise până la ora 2, evenimentele sportive cu capacitate de 50%”

Circa 2700 de alegători sunt arondaţi celor 3 secţii de votare din comuna Deveselu, dintre care aproape jumătate votaseră deja până la orele prânzului.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.