„Va câștiga, e un adevărat grup”



  • Media: Digi Sport Special, marți, 20:30, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal European, marți, 23:45, Digi Sport 1

Selecționata lui Roberto Mancini a câștigat Grupa A „fluierând”, cu maximum de puncte și fără gol primit. În optimi, Italia a trecut dramatic de Austria, după prelungiri, 2-1, și va evolua pentru un loc în penultimul act împotriva Belgiei.

  • Mircea Lucescu este legat de fotbalul italian, după ce în anii ’90 a antrenat patru echipe din Peninsulă: Pisa, Brescia, Reggiana și Inter.

Mircea Lucescu: „Cine câştigă EURO 2020? Italia!”

Cine câştigă EURO 2020? Italia. Sunt sincer şi nu spun asta doar fiindcă sunt legat de Italia. Până acum naţionala lui Mancini este cea care m-a impresionat şi mi-a plăcut cel mai mult, dar mai ales e cea care a arătat că este în primul rând o echipă.

Este un adevărat grup. Mancini a arătat că are idei clare şi merită multe aplauze. Ucraina? E în creştere. Iar contra Suediei, în optimi de finală, calificarea se joacă. E un Campionat European frumos, echilibrat. În afară de Italia, îmi atrag atenţia Croaţia şi Germania„, a spus Mircea Lucescu, pentru Tuttosport, citat de Agrepres.

Mircea Lucescu: „Antrenez de 47 de ani, dar mă simt în continuare ca un băiat”

Antrenez de 47 de ani, dar mă simt în continuare ca un băiat„, a glumit Lucescu, care pregăteşte în Franţa noul sezon cu Dinamo Kiev. Numeroşi jucători ai campioanei Ucrainei fac parte din lotul lui Shevchenko, la EURO 2020. Printre ei nu este Vladislav Supriaga, un atacant de 21 de ani, care, potrivit presei italiene, este în vizorul clubului Torino.

Lucescu a vorbit despre tânărul său jucător: „Vladislav e un talent, e rapid şi abil cu ambele picioare. Trebuie să-şi îmbunătăţească jocul aerian, însă nu are decât 21 de ani.

După ce a câştigat Mondialul U20 cu naţionala în 2019 şi experienţa pe care a avut-o cu noi la Dinamo Kiev, ar avea nevoie de o experienţă într-un campionat străin important ca să facă un salt de calitate. Eu sunt primul care-i încurajează pe tineri să încerce la un nivel de dificultate mai ridicat.

Dacă Supriaga mi-ar spune că are posibilitatea să meargă într-un campionat de top, mai ales în Serie A, i-aş spune: ‘Du-te imediat’„, a adăugat Mircea Lucescu, care pe 29 iulie va împlini 76 de ani.

Etichete: mircea lucescu , mircea lucescu dinamo kiev , italia euro 2020 , italia castigatoare euro 2020 , mircea lucescu favorita euro 2020



Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.