Comisia Europeană pune presiune pe UEFA să mute semifinalele şi finala de pe Wembley  • Media: Digi Sport Special, marți, 20:30, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal European, marți, 23:45, Digi Sport 1

Este o nouă luare de poziţie în acest caz, iar motivul este reprezentat de faptul că Regatul Unit al Marii Britanii limitează din nou deplasarea cetăţenilor săi din cauza pandemiei de coronavirus, transmite AFP.

Comisia Europeană cere UEFA să mute semifinalele şi finala de pe Wembley din cauza înmulţirii cazurilor de Covid-19 în Marea Britanie

Aceasta nu este o decizie pe care noi trebuie s-o luăm la Comisie. Ea aparţine UEFA. Dar vreau să-mi împărtăşesc îndoielile privind posibilitatea organizării semifinalelor şi a finalei EURO pe Wembley, într-un stadion plin, în timp ce Regatul Unit limitează deplasarea cetăţenilor săi către Uniunea Europeană din cauza creşterii numărului de contaminări”, a declarat Margaritis Schinas, citat de Agerpres, în Parlamentul European de la Bruxelles.

Galerie Foto

Gândesc că UEFA ar face bine să analizeze cu grijă această decizia. Nu este o decizie nevinovată. Va trebui luată în cunoştinţă de cauză”, a adăugat oficialul european, vicepreşedinte al Comisiei Europene privind promovarea modului de viaţă european. Ea supervizează şi coordonează activitatea mai multor comisari europeni, inclusiv a celui responsabil de sport.

Wembley desemnat să găzduiască opt meciuri la EURO 2020

Stadionul londonez este cel desemnat să organizeze cele mai multe meciuri dintre cele 11 oraşe care au găzduit partide, nu mai puţin de 8!

Stadionul de 90.652 de locuri a fost construit în 2007. Pe arena londoneză ar trebuie să se joace finala şi cele două semifinale. De asemenea, au fost alocate două meciuri din optimi, ultimul chiar azi, Anglia-Germania, de la ora 19:00. În plus, la Londra s-au jucat şi cele trei partide din Grupa D.

Pe 22 iunie, guvernul britanic a anunţat că peste 60.000 de spectatori vor fi autorizaţi în tribunele arenei Wembley pentru semifinalele şi finala EURO 2020, în loc de 40.000, câţi erau stabiliţi iniţial, într-un stadion cu o capacitate maximă de 90.000 locuri.

Disputarea celor trei meciuri la Londra rămâne însă o decizie controversată. Săptămâna trecută, Mario Draghi, premierul Italiei, şi-a manifestat dorinţa ca finala EURO 2020 să nu aibă loc într-o ţară în care infecţiile sunt pe cale să crească rapid.

Etichete: comisia europeana , margaritis schinas , semifinala euro 2020 wembley , finala euro 2020 wembley , uniunea europeană euro 2020Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.