Perlele elevilor de la examenul de Bacalaureat 2021: „La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică..”


Ca în fiecare an, de la examenul de Bacalaureat la Limba și literatura română nu au lipsit nici celebrele perle ale unor elevi care, fie au avut prea multe emoții sau au fost mai slab pregătiți. Unii dintre candidați au avut probleme de exprimare, în special la subiectul trei, unde au avut de redactat un eseu în care să prezinte particularitățile unei nuvele studiate, la profilul real, iar la uman, particularitățile unui personaj din nuvelă.


In articol:


Astfel, mai jos regăsiți o serie de perle ale elevilor cu referire la subiectul trei al examenului de Bacalaureat la Limba și literatura română, mai exact la nuvela ”Moara cu noroc”, de Ioan Slavici și nuvela ”Alexandru Lapusneanul” de Costache Negruzzi.

Acestea sunt doar câteva exemple de perle scrise de elevii de liceu în lucrările lor de la BAC 2021.

Perle BAC 2021: „Lăpușneanu era crud și ofticos, că avea pică pe unii oameni, le lua ochii, urechile și mâinile și le înfigea în poarta cetății”

„La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică, șeful porcilor, a omorât-o scurt, dar și Lică l-a lichidat cu paloșul”.

”Ana l-a iubit pe Ghiță, apoi și pe Lică, care era mai bogat, dar bărbatul ei gelos a băgat cuțitu-n ea, iar Lică nepăsător l-a ras pe hangiu fugind cu banii pe un cal găsit în șură”.

”Ghiță, Lică și Ana sunt niște personaje tragice care mor din vina lor. Autorul ne arată că așa se întâmplă dacă faci afaceri cu porci și alte animale”.

Citeste si: Subiecte BAC Istorie 2021. Ce au primit elevii? Baremul de corectare, pe EDU.ro

Perlele elevilor de la examenul de Bacalaureat 2021: „La moara cu noroc, Ghiță n-a avut deloc noroc, s-a înfuriat pe nevasta lui, că l-a înșelat cu Lică..”[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Subiecte BAC Matematică 2021. Baremul şi rezolvări pentru M1, M2 şi M3, pe EDU.ro

”Ghiță și Ana trăiau fericiți la cârciumă, cu o mamă bătrână și niște copii, dar Lică invidios le-a luat banii și le-a dat foc fugind la vale cu fulgerele ploii”.

”Lăpușneanu a omorât o dată 47 de boieri, dar voia să mai omoare doi, că încă nu se săturase de ucis”.

La Bacalaureat 2021 s-au înscris 133.663 de absolvenți de liceu, dintre care 114.137 de candidaţi din promoția de anul acesta, iar 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. Anul acesta, însă, procentul este mai mic decât cel al elevilor din promoția trecută, cauzele fiind generate de pandemia de COVID-19, după cum a declarat chiar Ministerul Educației.

Citeste si: Rezultate Edu.ro Evaluare 2021: Au fost publicate notele. Consultă online rezultatele la Evaluare Naţională

„Cauzele sunt în mod clar generate de această criză sanitară, în care elevii s-au îndepărtat de şcoală, au rupt pentru o lungă perioadă de timp contactul cu şcoala, după care au avut dificultăţi în a relua acest contact şi a se înscrie pentru examenul de bacalaureat”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.