Calendar ortodox iulie 2021 – Stirile Kanal D


Calendar ortodox iulie 2021. La fel ca în fiecare lună a anului și în luna iulie există sărbători religioase importante pentru creștinii ortodocși. În ce zile pică sărbătorile religioase cu cruce roșie și neagră?


In articol:


Iată care sunt sărbătorile din luna iulie 2021, potrivit calendarului ortodox român.

Calendar ortodox iulie 2021. Ce sărbători religioase importante vor fi în luna iulie?


Calendarul ortodox iulie 2021. Pentru luna iulie, calendarul ortodox arată că există doar o sărbătoare religioasă marcată cu cruce roșie. Chiar dacă în lunile anterioare au fost o mulțime de sărbători importante cu cruce roșie, în luna iulie se pare că există mai multe sărbători cu cruce neagră. Astfel, sărbătoare religioasă a lunii iulie 2021 despre care am vorbit mai sus, este sărbătoarea Sfântului Ilie, conform calendarului ortodox român.

Calendar ortodox iulie 2021[Sursa foto: captură crestinortodox.ro]

Citeste si: Sfântul Ilie 2021: Pe ce dată pică sărbătoarea?

Singura sărbătoare din luna iulie 2021, marcată cu cruce roșie în calendar, Sfântul Ilie este prăznuit pe data de 20 iulie 2021 și pică într-o zi de miercuri. Însă pentru faptul că este o sărbătoare cu cruce roșie, în această zi sunt interzise activitățile casnice, mai ales sălatul rufelor.

De asemenea de sărbătoarea Sfântului Ilie, foarte mulți români își serbează onomastica, deoarece numele Sfântului Ilie este foarte răspândit în în țara noastră.

Calendar ortodox iulie 2021[Sursa foto: captură crestinortodox.ro]

Citeste si: Rugăciune pentru iertarea păcatelor. Cum să te rogi pentru a nu mai simți povara unui păcat

Pe lângă marea sărbătoare din luna iulie 2021, Sfântul Ilie, cu cruce roșie mai sunt marcate în calendarul ortodox și cele patru duminici din lună.

Astfel, în prima duminică, care pică pe 4 iulie, este Duminica Sfinților Romani, a doua după Rusalii, în data de 11 iulie este duminica a treia după Rusalii, iar în biserici este ținută o predică despre grijile vieții, 18 iulie 2021 este duminica vindecării slugii sutasului, în care este amintit și Sfântul Ioan Gură de Aur, iar ultima duminică cu cruce roșie din luna iulie pică pe 25 iulie, atunci când preoții săvârșesc în biserici slujba despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gadarei.

Calendar ortodox iulie 2021[Sursa foto: captură crestinortodox.ro]

Sărbătorile marcate cu cruce neagră în calendarul ortodox sunt următoarele:

Sfantul Leontie de la Radauti; Sfintii Cosma si Damian, doctorii fara de arginti, Sfantul Voievod Stefan cel Mare, Sfantul Atanasie de la Aton, Sfanta Mucenita Chiriachi, Sfintii Epictet si Astion, Sfantul Pangratie; Cinstirea Icoanei Maicii Domnului de la Manastirea Neamt, Cinstirea icoanei Maicii Domnului Prodromita; Sfanta Veronica; Sfantul Paisie Aghioritul; Sfintii Mucenici Proclu si Ilarie, Sfantul Emilian de la Durostor; Sfantul Cuvios Pamvo, Sfantul Ermolae; Cuviosul Ioanichie cel Nou de la Muscel, Sfantul Mucenic Pantelimon.

Citeste si: Rugăciune către Sfinții Apostoli Petru si Pavel. Cum să te rogi pentru bunăstare

Sărbătoare mare pentru români. Sfântul Ilie – 20 iulie, cruce roșie

Sfântul Ilie a trăit în Regatul de Nord al lui Israel, în vremea regelui Ahab. Acesta a fost fiul preotului Sovac din Tesvi, neamul lui Aaron, trăind cu mai bine de 800 de ani înainte de Iisus Hristos.

Sfântul Ilie a fost ales de Dumnezeu să îl mustre aspru pe regele Ahab care se închina la idolul Baal. Totodată, acesta a înfăptuit mai multe minuni de-a lungul vieții sale sfinte.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.