Cum să scapi de țânțarii care îți invadează casa


Vara este plin de țânțari afară, însă dacaă nu ești suficient de atent, aceștia îți pot invada și casa. Fii atent cu deschisul ușii și a geamurilor. Află cum poți scăpa de ei dacă reușesc să intre în casă.


In articol:


Metode tradiționale prin care poți scăpa de țânțari


O metodă tradițională și eficientă de a scăpa de țânțari este folosirea bicarbonatului de sodiu, care are multe virtuţi, căci în spatele pudrei albe se află un puternic insecticid netoxic.

Amestecă o linguriţă de bicarbonat cu 4 linguri de ulei de măsline. Umple o sticlă cu vaporizator cu o jumătate de litru de apă şi adaugă amestecul. Pulverizează de mai multe ori pe zi, până la dispariţia insectelor.

Citeste si: Cum scapi de șobolani. Cele mai eficiente metode pentru a scăpa de micile rozătoare

Folosirea uleiului esențial de mușcată

Uleiul esenţial de muşcată e un excelent repulsiv pentru ţânţari. Pentru a scăpa de țânțari, amestecă o picătură de ulei esenţial de muşcată cu 10 picături de ulei vegetal şi aplică pe zonele expuse ale corpului.

De asemenea, fii foarte atent la această metodă de alungare a țânțarilor deoarece uleiul esenţial de muşcată e interzis în timpul sarcinii şi alăptării.

Condimente în ghiveci[Sursa foto: PixaBay]

Pune condimente în ghiveci

Măghiran, mentă, cimbru, busuioc, mărar… Iată lista plantelor aromatice pe care te poţi baza că te vor scăpa de vizitatorii nepoftiţi. Cresc din abundenţă în balcoanele scăldate de soare. Aşa devin o adevărată armată vegetală împotriva „invadatorilor”.

Poartă haine închise la culoare

Poartă haine mai închise la culoare deoarece ţânţarii sunt atraşi de culorile deschise. Chiar dacă pe perioada verii textura hainelor nu e suficient de rezistentă pentru a împiedica înţepătura, culoarea acesteia s-ar putea să reducă considerabil numărul de bubiţe roşii de pe pielea ta;

Dimineaţa devreme şi seara ţânţarii sunt foarte activi. Evită această perioadă, mai ales dacă eşti o persoană alergică la înţepături.

Țânțar[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Folosește pompe autoamorsante pentru un plus de confort al piscinei tale

Evită pe cât posibil parfumurile dulci sau florale

Pentru a nu atrage ca un magnaet țâțarii asupra ta, evită parfumurile şi mirosurile dulci, florale sau exotice.

Metode moderne prin care poți scăpa de țânțari

Pune-ți plasă la geam

Plasa împotriva insectelor e varianta clasică şi de departe cea mai sigură. Din momentul în care a fost instalată, poţi dormi liniştit având siguranţa că ţânţarii nu vor mai apărea în jurul tău. De asemenea, vei economisi banii pe care i-ai fi plătit în mod normal pe soluţii cu efect de scurtă durată.

Pune-ți sistem cu ultrasunete

Sistemul cu ultrasunete este o soluţie non toxică împotriva insectelor. Pe piaţă există numeroase variante atât pentru interior cât şi pentru spaţii largi.

Preţul porneşte de la 90 de lei şi poate depăşi 200 de lei. Ultrasunetele nu pot fi detectate de urechea umană, însă sunt suficient de fine pentru a alunga insectele din zona respectivă.

Insectele sunt atrase de razele UV şi electrocutate ulterior. Unele modele sunt dotate cu un ventilator pentru a atrage mai repede insectele în interior. Aparatul e uşor de curăţat şi de întreţinut. Preţurile pornesc de la 20 de lei (o lampă cu acţiune redusă- pentru o cameră) şi pot depăşi 150 de lei (pentru o suprafaţă de 100 mp).

Spray-urile împotriva țânțarilor

Aceste spray-uri speciale de îndepărtare a țânțarilor sau chiar de omorâre, te scapă de aceştia pentru o scurtă perioadă de timp (câteva ore). E foarte important să citeşti şi să respecţi indicaţiile notate pe ambalajul produsului.

În general, nu este indicat accesul oamenilor în încăperea în care a fost aplicată o cantitate mare de soluţie timp de câteva ore.

Pastile împotriva țânțarilor

Achiziționarea de pastile împotriva țânțarilor reprezintă o metodă ieftină şi de cele mai multe ori eficientă. Acestea nu costă mai mult de 1 leu, iar efectul lor durează aproximativ o noapte.

Este bine să le achiziţionezi împreună cu dispozitivul special pentru priză. Dacă nu ai dispozitivul, dar trebuie sa scapi de ţânţari cât mai rapid, le poţi aşeza pe o suprafaţă fierbinte (un bec în stare de funcţionare).

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.