EURO 2020. Ucraina a învins Suedia în prelungiri și s-a calificat în sferturile de finală

[ad_1]

Ucraina a completat, marți seară, garnitura de echipe care intră în sferturile de finală la EURO 2020, după ce a învins Suedia în prelungiri, la capătul unui meci dramatic. Este pentru prima oară când naționala Ucrainei ajunge în sferturile de finală ale unui campionat european. 

După 90 de minute încheiate la egalitate (1-1), Ucraina s-a impus cu 2-1, în prelungiri, cu un gol marcat în minutul 120+1, de Artem Dovbyk, pe stadionul Hampden Park din Glasgow.

A fost ultimul meci din optimile de finală ale competiţiei. Ucraina obținuse calificarea în optimi in extremis, ca a patra cea mai bună echipă de pe locul al treilea în grupe, fiind ajutată în jocul rezultatelor chiar de victoria smulsă de Suedia în faţa Poloniei (3-2), arată Agerpres.

Ucraina va juca astfel în sferturi cu Anglia, sâmbătă, la Roma. Anglia a învins în optimi, tot marți seara, naționala Germaniei.

Ucraina a deschis scorul în minutul 27, când Andriy Yarmolenko l-a găsit cu o pasă pe Oleksandr Zinchenko în careu, lateral stânga. Acesta a trimis un şut puternic, din apropierea porții, pentru 1-0, relatează Mediafax.

Suedezii au replicat în primă fază cu un șut bine plasat, din lovitură liberă, executată de Sebastian Larsson și respins de Georgi Bushchan.

Cu două minute înainte de finalul primelor 45 de minute, Emil Forsberg a izbutit un șut frumos, de la 20 de metri, deviat ușor, exact cât să îl deruteze pe Bushchan și să le aducă suedezilor egalarea.

Realizările reprizei secunde au avut în prim plan șuturile în bară ale lui Sydorchuk, pentru Ucraina, și Sebastian Larsson, de două ori, pentru suedezi.

Fără alte faze notabile, meciul s-a încheiat 1-1 și s-a trecut la reprizele de prelungiri.

Prima repriză de prelungiri a ieșit în evidență doar cu eliminarea suedezului Marcus Danielson, pentru un fault dur, verificat de arbitrul Daniele Orsato, cu ajutorul sistemului VAR.

În a doua repriză de prelungiri, vizibil epuizate fizic, cele două echipe s-au concentrat pe conservarea rezultatului, cu un plus pentru Ucraina, care a reușit să fie mai periculoasă în fața careului suedez, mai ales în ultimele 5 minute, când suedezii au cedat deliberat posesia.

Tactică defensivă păguboasă pentru suedezi, care au primit gol în primul minut suplimentar al prelungirilor. Oleksandr Zinchenko a trimis o centrare perfecta în fața porții, de unde rezerva Artem Dovbyk, a marcat cu capul, primul său gol din carieră la echipa națională.

Citiți live text aici.

Programul sferturilor de finală la EURO 2020

Vineri 2 iulie

Elveţia – Spania (19:00, St Petersburg)

Belgia – Italia (22:00, Munchen)

Sâmbătă 3 iulie

Cehia – Danemarca (19:00, Baku)

Ucraina – Anglia (22:00, Roma)

EURO 2020. Când sunt semifinalele

Marţi 6 iulie

semifinala 1: Belgia/Italia – Elveţia/Spania (22:00, Londra)

Miercuri 7 iulie

semifinala 2: Ucraina/Anglia – Cehia/Danemarca (22:00, Londra)

Finala se joacă duminică, 11 iulie, la ora 22:00, la Londra. 

Editor : Luana Pavaluca

[ad_2]

Citește mai mult..