Lista jucătorilor convocați pentru JO de la Tokyo. Dragoș Nedelcu e în lot. Craiovenii n-au niciun jucător  • Media: Liga Digi Sport, miercuri, 15:15, Digi Sport 1

  • Media: Fotbal European, miercuri, 17:30, Digi Sport 1

Rădoi a stabilit inițial un lot lărgit, de 62 de jucători, însă pe 29 iunie a fost definitivat lotul de 22. FRF a apelat la o soluţie inedită şi a anunțat fotbaliștii convocați pe parcursul întrebii zile.

Lotul României pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo

  • PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța), Mihai Popa (Astra), Ștefan Târnovanu (FCSB);
  • FUNDAȘI: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Ricardo Grigore (Dinamo București), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Virgil Ghiță (Farul Constanța), Alexandru Pașcanu (Ponferradina/Spania), Radu Boboc (Farul Constanța), Denis Ciobotariu (CFR Cluj);
  • MIJLOCAȘI: Andrei Ciobanu (Farul Constanța), Marius Marin (Pisa/Italia), Marco Dulca (Chindia Târgoviște), Dragoș Nedelcu (FCSB), Alexandru Dobre (Dijon/Franța), Valentin Gheorghe (Astra), Ion Gheorghe (FC Voluntari), Tudor Băluță (Brighton/Anglia);
  • ATACANȚI: George Ganea (Farul Constanța), George Pușcaș (Reading/Anglia).

Potrivit FRF, „prezența lui George Pușcaș în lot depinde de o reconfirmare din partea clubului Reading. De asemenea, din cei 20 de jucători convocați, doi vor fi rezerve„.


UPDATE: Ultimii convocați sunt Ștefan Târnovanu și Tudor Băluță. Portarul Ștefan Târnovanu (21 de ani) este și el convocat. În sezonul trecut, jucătorul de 20 de ani a evoluat la Poli Iași, împrumutat de FCSB. Mijlocașul Tudor Băluță (22 de ani) este împrumutat de Brighton la Dinamo Kiev, din octombrie, acolo unde a fost antrenat de Mircea Lucescu.

UPDATE: Denis Ciobotariu (23 de ani), de la campioana CFR Cluj, completează lotul lui Mirel Rădoi. El a trecut deja pe la loturile U18, U19 și U21.

UPDATE: Portarul Mihai Popa (20 de ani) a prins și el lotul lui Mirel Rădoi. În sezonul trecut, jucătorul Astrei a evoluat în 15 meciuri oficiale.

UPDATE: Atacantul lui Reading, George Pușcaș (25 de ani) este și el în lotul lui Mirel Rădoi. În sezonul trecut, când a și fost accidentat, Pușcaș a bifat 23 de meciuri oficiale, 4 goluri și o pasă decisivă pentru Reading. Mijlocașul Ion Gheorghe (21 de ani), de la FC Volutari, face parte și el din lot.

UPDATE: Unul dintre cei mai tehnici jucători din Liga 1, Valentin Gheorghe (24 de ani), este și el în lot, chiar dacă echipa sa, Astra, a retrogradat în Liga 2.

UPDATE: Mijlocașul Marco Dulca (22 de ani), de la Chindia Târgoviște, este și el în lotul lui Mirel Rădoi. Dragoș Nedelcu (24 de ani) este primul jucător de la FCSB prezent în lot.

UPDATE: Mijlocașul Marius Marin (22 de ani) este și el în lot. Căpitanul României U21 a impresionat la națională, iar la Pisa este om de bază.

UPDATE: Fundașul central Alexandru Pașcanu (22 de ani), de la CFR Cluj, este și el convocat.

UPDATE: Fundașul dreapta, Andrei Rațiu (23 de ani), de la Villarreal, e convocat și el. La fel și fundașii Ricardo Grigore (Dinamo) și Andrei Chindriș (FC Botoșani).

UPDATE: Din informațiile Digi Sport, surpriza este Alexandu Dobre (22 de ani), de la Dijon. Aripa stângă a bifat 23 de meciuri oficiale în sezonul trecut din Ligue 1.

Primii convocați au fost cinci jucători de la Farul (care a fuzionat cu Viitorul), în frunte cu noua achiziție, Marian Aioani. Portarul s-a transferat recent de la Chindia la echipa antrenată de Gheorghe Hagi. Pe lângă Aioani, sunt convocați fundașii Virgil Ghiță și Radu Boboc, dar și mijlocașul Andrei Ciobanu și atacantul George Ganea.

Selecționata olimpică a României se reunește pe 30 iunie la Mogoșoaia. Plecarea spre Japonia e programată pe 15 iulie.

Turneul Olimpic de fotbal va fi în intervalul 21 iulie – 7 august 2021.

Programul meciurilor din grupa României:

Joi, 22 iulie
Noua Zeelandă – Coreea de Sud (ora locală 17:00, Kashima)
Honduras – România (ora locală 20:00, Kashima)

Duminică, 25 iulie
Noua Zeelandă – Honduras (ora locală 17:00, Kashima)
România – Coreea de Sud (ora locală 20:00), Kashima)

Miercuri, 28 iulie
România – Noua Zeelandă (ora locală 17:30, Sapporo)
Coreea de Sud – Honduras (ora locală 17:30, Yokohama)

Etichete: jocurile olimpice , mirel radoi , lot romania jocurile olimpiceCitește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.