„Nu poți să-i dai copilului cuțitul să se joace”O nouă declarație a ÎPS Teodosie stârnește polemici. „Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni”, a declarat Arhiepiscopul Tomisului, făcând referire la educaţia sexuală în şcoli.

“Nu mai sunt criterii după vârstă. Minorii, care totdeauna au fost tutelaţi de părinţi sau de tutorii lor, care nu aveau părinţi, acum se ridică această tutelă şi acest drept al părinţilor . Elevii minori au drepturi de majori. Este o anomalie. Nu poţi să îi dai copilului cuţitul să se joace, că el se va răni. Și de la aceste lucruri pe care nu le înțeleg și care pot fi folosite instinctual, și părinții până acum i-au păzit pe copii să nu-și dezvolte niște instincte, fiind minori, care ar putea să le aducă mari prejudicii morale și structurale, sigur elevii sunt lăsați fără o tutelă, ceea ce este imposibil de acceptat.”, a declarat ÎPS Teodosie la Radio Dobrogea.

Educatorii, psihologii, oamenii de bună credință trebuie să își spună cuvântul. Societatea are nevoie de înțelepți, fără ei intră în degringoladă,” a adăugat Arhiepiscopul Tomisului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Nu este prima dată când Arhiepiscopul Teodosie face declarații controversate. Și afirmațiile despre rolul femeii în biserică au stârnit polemici. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie a spus că motivul pentru care femeia nu are roluri importante în biserică ține de „condiția slăbiciunilor sale”. Controversa a ajuns și la CNCD, care a decis să nu-l sancționeze.

Editor : A.P.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.