Pfizer evaluează siguranţa unei a treia doze de vaccin împotriva variantei DeltaCompania Pfizer a anunțat că efectuează în prezent un studiu de evaluare a siguranţei unei a treia doze de vaccin anti-Covid, care ar putea să fie eficientă împotriva variantei Delta, tulpină ce se transmite de două ori mai rapid.

Potrivit directorului general al Pfizer din Spania, Sergio Rodriguez, citat de agenţia EFE, compania desfăşoară studii asupra tuturor variantelor coronavirusului SARS-CoV-2 care apar, „de la cele iniţiale şi până la cele care au apărut mai târziu”. 

În prezent se află în desfăşurare un studiu asupra variantei Delta (varianta indiană), care se transmite de două ori mai rapid decât tulpina iniţială, a mai spus reprezentantul companiei farmaceutice, scrie Agerpres.

Pe de altă parte, el a menţionat că sunt în curs evaluări privind imunitatea oferită de serul Pfizer-BioNTech deja folosit, iar rezultatele din prezent arată că indicii de imunizare în cazul primelor persoane vaccinate cu schema completă se menţin la peste 90% şase luni mai târziu.

Citește și: Varianta Delta ar putea încheia prematur sezonul de relaxare european. ECDC: Până în august, răspândirea variantei va ajunge la 90%

Editor : A.A.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.