Singura țară din lume care pretinde că a fost ocolită de COVID, în pragul unei „crize uriașe”


Coreea de Nord este singura țară din lume care pretinde că a fost ocolită de COVID-19. Dictatorul Kim Jong-un, cel care a interzis orice fel de comunicare pe tema pandemiei, a răbufnit în cele din urmă și îi acuză pe înalți oficiali coreeni că s-a ajuns în pragul unei „crize uriașe”.


In articol:


Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a acuzat înalți oficiali de la Phenian pentru eșecul în prevenirea coronavirusului, care ar fi provocat o „mare criză” în domeniul sanitar. Liderul de la Phenian a criticat „iresponsabilitatea și incompetența cronică” a oficialilor în realizarea politicilor guvernamentale, ducând la „consecințe grave” în lupta țării împotriva pandemiei COVID-19. 

Un articol din presa de stat publicat miercuri nu precizează motivul concret care l-a determinat pe Kim Jong-un să convoace ședința biroului politic al Partidului Muncitoresc aflat la guvernare, dar experții au spus că țara s-ar putea lupta cu val pandemic, ținut secret până acum.

Citeste si: Țara care interzice călătoriile în anumite state din cauza noilor mutații Sars-Cov-2

Criză legată de coronavirus în Coreea de Nord

Până în prezent, Coreea de Nord a susținut că nu a avut infecții cu coronavirus, în ciuda testării a mii de oameni și a unei granițe extrem de largi cu China. Experții citați de Global News se îndoiesc în mare măsură de această afirmație și sunt îngrijorați de orice potențial focar, având în vedere infrastructura sanitară precară a țării.

Citeste si: Carantină obligatorie pentru 14 zile: Lista galbenă a fost actualizată!

Kim Jong-un a convocat o ședință de urgență a biroului politic al Partidului Muncitoresc pentru a combate criza de coronavirus[Sursa foto: Twitter]

Kim Jong-un a spus că oficialii „au neglijat punerea în aplicare a deciziilor importante ale partidului” în campania lor de prevenire a pandemiei, care „creează o mare criză în asigurarea securității statului și a siguranței oamenilor și a dus la consecințe grave”, potrivit către Agenția Centrale de Știri din Coreea de Nord, citată de UPI.com. 

Dictatorul de la Phenian a trecut la măsuri dure și a demis mai multe

persoane care s-ar fi făcut vinovate de criza sanitară.Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.