Află cum poți scăpa de cheltuielile mari cu mașina


Dacă ai o mașină căreia mereu trebuie să îi schimbi câte ceva și apar cheltuieli neprevăzute, mai jos ți-am spus unele dintre cele mai importante secrete pe care nu toată lumea le bagă de seamă, ca să îți poți reduce cheltuielile mari.


In articol:


În

lume există șoferi care pur și simplu folosesc mașina drept un mijloc de transport, fără să își dea seama cât de important este să aibă grijă de ea și că necesită și timp, dar și bani pentru a rămâne șia  funcționa într-o stare bună, dar există șo cazurile fericite în care unii șoferi sunt atenți și astfel, riscul de a cheltui bani extra pe mașină sau riscul de a se strica ceva grav, este unul mult mai redus.

Cum poți scăpa de cheltuielile neprevăzute cu mașina

Citește manualul de utilizare al mașinii

Chiar dacă majoritatea bărbaților refuză să citească manualele de utilizare și preferă să descopere singuri cum funcționează diferitele gadgeturi de la bord, nu strică să aruncați un ochi pe manualul mașinii. Multe din informațiile cuprinse în manual sunt extrem de prețioase și permit economisirea unor sume importante.

Alteori, te ajută să economisești timp, identificând rapid o problemă și rezolvarea acesteia sau urgența cu care trebuie rezolvată.

Citeste si: Mașinile zburătoare „vor fi o realitate până în 2030”. Primul zbor între două orașe a fost deja făcut (VIDEO)

Bani dați pe combustibilul premium sunt bani aruncați la gunoi

Fie că știati asta deja sau nu, indiferent ce spun reclamele benzinăriilor, combustibilul premium nu aduce avantaje palpabile.

Verifică în manualul mașinii ce tip de combustibil trebuie să pui în rezervor și urmează această indicație. Orice produs mai scump nu își justifică banii. Dacă producătorul mașinii dorea să alimentezi cu benzină premium ar fi scris asta în manualul mașinii (pentru unele modele chiar este necesar).

Ce poți face singur fără să apelezi la un service auto

Învață să faci singur verificări periodice simple

Tot din manualul mașinii vei afla cum să verifici simplu nivelul uleiului, al lichidului de răcire și de frână, care este presiunea optimă a roților. Respectarea acestor indicații va reduce uzura componentelor și probabilitatea să te oprești pe marginea șoselei cu capota ridicată.

Filtru de aer[Sursa foto: PixaBay]

Nu te speria la aprinderea martorului ”Check Engine”

Un sfat extrem de simplu pentru șoferii cărora li se aprinde martorul de ”Check Engine” în bord este următorul: înainte de a merge la service pentru un martor de motor

aprins la bord, fă o verificare sumară a mașinii. Uneori, martorul se aprinde atunci când nu ai fixat corect capacul rezervorului de combustibil.

Citeste si: De ce este necesar să ai anvelope de vară în sezonul cald

Învață să schimbi singur filtrele de aer și polen

Pentru a schimba aceste două filtre nu ai nevoie de prea multe scule, așa că este posibil să o faci chiar și la tine acasă. În cazul în care mașina a ieșit din garanție, vei economisi bani buni schimbând singur filtrele. Operațiunea nu necesită cunoștințe speciale și durează câteva secunde. La service, pe lângă prețul mai mare al filtrelor vei plăti și manopera.

Combustibilul premium nu face nimic în plus[Sursa foto: PixaBay]

Un ultim sfat, extrem de practic care nu te ajută să economisești, dar te scoate dintr-o încurcătură. Păstrează în mașină bani cash pentru situații de urgență, atunci când nu există bancomat sau POS la îndemână. Cu 50 de lei vei putea cumpăra suficientă benzină pentru a ajunge într-un oraș apropiat, chiar și de la alți șoferi sau localnici. Sau poți rezolva o pană la o vulcanizare de la țară. Zece lei în bancnote mici (ideal și monede) îți vor permite să te hidratezi de la un boutique sau automat de vânzări.

 

 Citește mai mult..

Get real time updates directly on you device, subscribe now.